Toggle Zoom

Boligindretning | Den ultimative guide til inspiration til din indretning

oprettet d. under Guides, Inspiration

Boligindretning | Den ultimative guide til inspiration til din indretning
Toggle Zoom


Vejen til at finde boliginspiration har aldrig været mindre og mængden har aldrig været større. Det kan være svært at sortere i al den information du kan finde online hos boligbloggere, på sociale netværk og andre bolig hjemmesider.

I denne guide bliver du hjulpet af mere end 20 danske eksperter med at finde den bedste inspiration til din boligindretning. 

Du bliver guidet til at finde de bedste boligblogs herhjemme og i udlandet, hjulpet med følge de dygtigste personer på Instagram og pinne de mest kreative bolig DIY-projekter på Pinterest. 

Du bliver præsenteret for Houzz.dk og de største danske boligmagasiner, og til sidst i guiden får du 3 gode indretningstips fra vores dygtige indretningskonsulenter.

Indholdsfortegnelse

Guiden er opdelt i 8 kapitler, som du nemt kan klikke dig til herunder.

 

  1. Få inspiration fra danske boligblogs
  2. Brug Instagram og bliv inspireret
  3. Find dit næste DIY-projekt på Pinterest
  4. Brug grupper på Facebook og få gode indretningstips.
  5. Find de bedste udenlandske interiørblogs
  6. Houzz.dk - Guide til platformen
  7. Online boligmagasiner
  8. Gode råd fra indretningskonsulenterne

 

1. Få inspiration fra danske boligblogs


Vi er i Danmark priviligeret af at have mange fantastisk dygtige boligbloggere. De bruger hver dag tid og kræfter på at skabe de mest inspirerende indlæg om boligdesign og indretning. Tager de flotteste billeder og holder sig opdateret på de nyeste trends. 


Jeg har spurgt nogle af bedste boligbloggere i Danmark, hvad de kigger efter på andre boligblogs, lader dem anbefale nogle andre boligblogs og så får de selvfølgelig lov til at fremvise deres bedste blogindlæg.

Louise - Blogger på livingonabudget.dk

Louise er passioneret omkring boligindretning, sociale medier og grafisk design. På hendes boligblog livingonabudget.dk finder du indlæg om boligindretning, DIY og posters.

1. Hvad kigger du efter, når du søger inspiration på andre boligblogs?
-Jeg kigger efter lyse billeder og et tvist i indretningen som man ikke ser alle steder. For mig skal indretning give personlighed til hjemmet. 

2. Hvis du skal anbefale en anden boligblog til vores læsere, hvilken skal det være og hvorfor?
-Jeg følger tit med hos therustyhome, jeg synes hun har en fed stil og så krydrer hun hendes blog med personlige indlæg, det kan jeg godt lide. 

3. Hvilket indlæg på din egen blog er du mest glad for?
-Jeg er rigtig glad for vores nye kontor, både DIY skrivebordet og det samlede resultat med style'ingen som er fyld med en masse gør-det-selv projekter som kalenderen på væggen, lampen til højre, alle plakaterne og rammen på væggen til højre. 


lowbudget-kontor


 

Lars Birklykke - Blogger på happymountain.dk

Lars er sammen med Stine duoen bag boligbloggen happymountain.dk. Her laver de flotte boligreportager og lækre anbefalinger af møbler og brugskunst.

1.

 

-Når vi søger inspiration på andre boligblogs, er det vigtigt, at indlæggene er troværdige, at man mærker afsenderens passion og personlige integritet. At der er sammenhæng mellem opslag, handlinger, værdier. Vi kigger typisk efter blogs, hvor der er fokus på design, kvalitet og den gode historie. 

2.
-Vi er vilde med Monica og Ida fra MoweDesign. De skriver om livsstil, bolig, interiør og indretning og har en super personlig stil. En solid baggrund i branchen har gjort, at de er passioneret omkring at blogge og har øje for at finde tidsvarende materiale. Vigtigst af alt er den gode historie - og den elsker vi!

3.
-Vi er meget stolte over opslaget omhandlende om vores designsamarbejde med interiørprofilen MUUBS. Sammen har vi nemlig skabt den første specialkollektion i Muubs’ historie: CHRISTMAS curated by Happy Mountain. I serien finder man en fængende og opsigtsvækkende blanding af MUUBS’ rå udtryk og Happy Mountains særlige sans for enkelhed og æstetik. På den måde har vi været med til give den personlige dimension til, hvordan julen 2015 skal se ud. Vi fornemmer en enorm interesse fra vores loyale følgere - og det gør os stolte og glade.


julepynt-inspiration


 

Malene Vinter - Blogger på vinterfryd.dk

Malene er kvinden bag vinterfryd.dk. På bloggen kan du bla. finde boligreportager, gode loppefund og tattoveringer.

1.
- Jeg er selv vild med de boligblogs, som ikke blot følger diverse trends, men forsøger at være en smule nyskabende. Derfor er jeg meget kritisk ift. at søge inspiration på andre boligblogs. Selvfølgelig følger jeg med hos de fleste, men får min egen inspiration fra vidt omkring. Når jeg endelig søger inspiration hos boligbloggere, så er det ofte vedr. de helt store ombygningsprojekter.

2.

- Der findes rigtig mange gode boligblogs, og rigtig mange store af slagsen. Mine yndlings blogs skifter ofte, da nye kommer til og stilen ændrer sig. 

- Lige pt. er mit fokus på Kristina fra labdecor.dk, som jeg især elsker at følge på Instagram. Jeg er vild med hendes stil og at hun tør at prøve nogle ret vilde ting ad og se hvordan de fungere! Jeg ville ønske jeg selv havde det mod!
- Herudover er Katrine fra Interiorlovin.com også på listen lige pt., hvor passion for boligindretning er at spore i hvert et indlæg. Bloggen opdagede jeg først fornyelig og jeg glæder mig meget til at få tiden til, at gå rigtig på opdagelse i hendes univers.

3.
- Et klassisk svar vil formentlig være, at der findes så mange gode indlæg på Vinterfryd, men en af mine yndlings er især Kalkmalings projektet, som min kæreste og jeg gik i sving med for et par måneder tilbage. Det var et virkelig fedt projekt og resultatet smiler jeg af hver evig eneste dag. Jeg glæder mig til på sigt at kunne lave mange flere af sådanne projekter! 

- Herudover har jeg også en forkærlighed, på trods af at emnet hedder bolig, for min Fredags INK indlæg. Et inspirations-konceptet, som hver fredag byder på flotte tattoos af forskellige karakterer!

diy-malingsprojekt

 

Julie Rosendahl fra ihavesevenchairs.com

Julie står bag bloggen ihavesevenchairs.com. Hun blogger om inspiration, shopping, accessories og arbejder til dagligt med magasinredigering.

1.
- Stilen (helst moderne og skandinavisk med plads til skævheder og masser af kunst på væggene), gode ideer og inspiration, personlighed, looket generelt.

2
AprillAprill - den er personlig, og hun har et virkelig godt øje for de gode billeder. Opdateres ikke så ofte (lidt som min egen, haha), men visuelt fængende og inspirerende indlæg.
Og måske endnu mere La Maison d’Anna G - den opdateres oftere og har en virkelig god blanding af indlæg, synes jeg. Boligreportager, anbefalinger/konkrete tips, shopping osv. Kvali!

3.
Det er lidt svært. Men jeg er nok især glad for de indlæg, hvor jeg har gjort lidt ekstra ud af det - enten i form af research eller gode billeder.

 

 

2. Brug Instagram og bliv inspireret
inspiration til indretning

 

Hvis du har en trang til flotte billeder af boligindretning, så brug Instagram. De fleste bruger Instagram med mobilen, og det er hurtigt at lægge et flot stemningsbillede af hjemmet op. Med appen er det muligt at redigere billederne med det samme og style de flotte indretningsbilleder med filtre.

Jeg har spurgt 4 eksperter i boligbilleder på Instagram om, hvordan de bruger Instagram til at finde inspiration, har fået dem til at anbefale andre inspirerende personer at følge, og så har jeg givet dem lov til at fremvise deres yndlingsbillede.
Rikke Brams - Blogger på thatnordicfeeling.com

 

Rikke Brams er journalist, stylist og står bag den internationale interiør- og designblog thatnordicfeeling.com. Hun bor i København, elsker at rejse ud i verden og har en svaghed for nordisk design, blomster og solskin.1. Hvordan bruger du Instagram til at finde inpspiration?
- Instagram er en fantastisk platform, som giver mig et kig ind i spændende hjem verden over. Det er hurtigt og nemt og altid ved hånden. Jeg finder inspiration til min blog mange forskellige steder - blandt andet på Instagram. 

2. Anbefal en Instagram-profil vores læser bør følge
- Jeg har netop været til Bergen Design Story, et spændende seminar om design i Norge. Her mødte jeg Hilde Mork (@hildemork78), og jeg tabte fuldstændig mit hjerte til Hildes fantastiske univers, sans for detaljen og æstetiske skønhed. 

3. Vis det billede fra din egen profil, du er mest glad for.
- Det er svært at vælge kun et, men jeg er ret glad for min collage med minder fra juli, som for mig fanger essencen og følelsen af sommer:  

collage
Foto: Billede fra Instagram. Klik på billedet for at gå Rikkes profil.

Malene Møller - Stifter af boligcious.dk

Malene er en af de mest fulgte boligbloggere på Instagram, og det er med god grund. Dagligt poster hun flotte og stemningsfulde billeder.
Du kan følge hende her

1.
- Det kræver lidt tid at finde dem, hvis stil passer til ens egen smag. Gode billeder er altafgørende for mig, godt lyst og originale ideer. Hvis jeg finder spændende blogs eller billeder på nettet tjekker jeg altid om vedkommende bag har en Instagram profil. 

- Dem jeg elsker at følge på instagram følger som regel også nogle profiler som tiltaler mig, så jeg tjekker deres profil og dem de følger. Jeg bruger inspiration fra instagram flere gange dagligt og bruger inspirationen til at lave mine egne stylinger med 

2.
@dromelot - hun er god til at skabe et smukt, mystisk og stemningsfuldt univers. Hun kan noget fantastisk med lys @signebay - hun tryller med mad og gør det i et mørkt lys som giver maden kraft 
@annamweinreich Anna har en fantastisk farverig profil, hendes billeder er rene og klare


vase-med-blomster-instagram

 

Mille Emilie - Sonomaseven

Mille er en fornøjelse at følge på Instagram. Hun tager billeder af sit eget hjem og viser København fra sin pæneste side både ude og inde.
Du kan følge Mille her

1.
- Jeg finder enormt meget inspiration via Instagram. Jeg følger en hel del, og leder typisk efter noget anderledes. Jeg går hurtigt død i de der hvide og pastelfarvede boligbilleder, men dem der skiller sig ud med noget særligt, nyt og anderledes falder jeg for.

2.
- Jeg følger mange inspirerende mennesker på instagram, men særligt @frk.overspringshandling som også er min blogkollega er hammer dygtig. Jeg elsker hendes grønne univers, blandet med finurlige DIY-projekter og skønne loppefund. Jeg bliver aldrig træt af hendes profil!

3.
- Jeg kan ikke udvælge et, da alle mine billeder er meget mig. Men skal jeg vælge må det blive nogle af dem fra vores stue. Jeg elsker den rå murstensvæg, som vi selv har lavet. Billedet emmer af det rå og maskuline New Yorker-look som vi er så vilde med herhjemme. Gammelt møder nyt på en personlig måde. 

- Jeg elsker den rå væg som spiller godt sammen med det varme træ, som går igen i både bjælker og sofabord. Stigen med lyskæden giver et personligt twist til indretningen og de gamle kasser giver et retro-inspireret look. Hele billedet er bare enormt meget mig!

spisestue

 

Kristina - Labdecor.dk

Kristina viser sit rustikke og anderledes hjem på Instagram. De mest fantastisk billeder af rustik indretning og grønne planter.
Du kan følge hende her

1.
 - Jeg har en håndfuld profiler, som dagligt inspirere mig med deres unikke stil og billeder. Hvis jeg søger noget specifik, vælger jeg at søger efter det vha Instagrams søgefunktion.

2.
Nordiskeriger, fordi Stine styler og tager de mest fantastisk billeder. Hendes stil er helt hendes egen og forstår om nogen at udvælge de skønneste ting til hendes profil.

-En anden profil, som jeg vil anbefale er Emily_Katz, hendes stil er meget etnisk og farvestålende modsat vores til tider kedelige nordiske stil. 

- Sidst men ikke mindst så vil jeg gerne anbefale Upthewoodenhills, Lisa bor så feminint og smukt, hendes billeder er fyldt med blomster, origami, kaffe og simpelt smukt design.

3.
- Dette er mit nyeste billede og det er faktisk det, jeg er mest glad for lige nu. Jeg elsker at lave ændringer i min indretning og forbedre udtrykket, derfor er det ofte de nyeste billeder, som jeg bedst kan lide. Endvidere er billedet taget i køkkenet, som er mit og resten af min families yndlingsrum. Køkkenet også grunden til, at vi købte vores hus i sin tid.

køkkenindretningDerudover er der også masser af inspiration at hente på vores egen Instagram profil, som du kan finde lig her: BOBO Instagram profil

 

 

3. Find dit næste DIY-projekt på Pinterest
boligindretning-pinterest

Ligesom Instagram er Pinterest et platform til billeddeling. I modsætning til Instagram er Pinterest mere fokuseret på at lave klynger af billeder i form af opslagstavler. Det er perfekt til at fremvise DIY-projekter og få inspiration til sine egne.

Ens brug af Pinterest starter typisk i søgefeltet, hvor du kan søge efter emner som interesserer dig. I billedet ovenover har jeg lavet søgningen "boligindretning diy". Der kommer en masse gode resultater på denne søgning.

Du kan herefter vælge enten at se alle pins, de pins som du selv har lagt op, søge efter de pinnere som relaterer til søgningen eller finde de konkrete oplagstavler, som søgningen passer på. 

Der er vildt meget materiale på Pinterest, og det kan virke uoverskueligt at skulle navigere imellem de mange billeder og opslagstavler. Jeg har spurgt 5 bloggere, hvordan de bruger Pinterest til at finde inspiration, hvem de følger og så viser de deres bedste billeder fra Pinterest frem.

 

Gabriella Hansen - Blogger på FrkHansen.dk

Frk. Hansen eller Gabriella er en ung kandidatstuderende fra arkitektskolen i Aarhus. Hun blogger om alt fra DIY-projekter til madopskrifter og hun poster sine egne flotte DIY-projekter på Pinterest 


Du kan følge Frk.Hansen på Pinterest her

 

Hvordan bruger du Pinterest til at finde inspiration?
- Jeg bruger pinterest til at se hvad der røre sig indenfor DIY. Her kan jeg få en fornemmelse for hvad der rører sig, primært udlands. Det er en stor buffet og man skal passe på ikke at hoppe helt i - så udebliver de unikke ideer, synes jeg.

- Mine diy ideer opstår oftest i min fysiske hverdag og ikke så meget gennem andres ideer så får jeg svært ved at bryde dem op og gør dem til mit eget. Derfor bruger jeg det måske lidt atypisk. Jeg samler boads og kan lide at jeg kan sammensætte dem og på den måde bliver de ret personlige. Det er en fin måde at give noget til sine læsere på.

 
- Når jeg leder efter gode DIYs så søger jeg på forskellige tags. Fx Christmas diy - diy glue osv. Jeg følger andre pinners og deres boards. Og så kan jeg pinne direkte fra min egen blog og andres. Det er så smart. Men mest bruger jeg det i samspil med craftgawker.com
 
Juleinspiration på Pinterest

2. Hvis du skal anbefale en eller flere opslagstavler med DIY-inspiration, hvilke skal det så være?
- Jeg følger ikke så mange på pinterest - den del skal jeg blive bedre til. Men det kræver at man lige sætter sig ned og tager stilling. Man vil jo helst ikke bombarderes, så de små fine ideer helt forsvinder. Lige nu snupper jeg bare lidt her og der. 

3. Hvilket billede fra din egen profil er du mest glad for?
- Jeg har ikke ét billede jeg er mest stolt af men nok et par stykker.

Vægur af perler fra Pinterest


Flot collage-billede fra Pinterest 

Allan Torp - Blogger på Bungalow5

Allan blogger omkring design, interiør, rejser, biler mm. på hans internationale blog.
Du kan følge Bungalow5 på Pinterest her
 
1.

- Jeg bruger Pinterest hver dag. Jeg bruger det meget til at samle inspiration til min egne stylinger og borddækninger til mine Feast middagsarrangementer. 

2.
Han lægger selv billeder op på Pinterest på bla. opslagstavlen DIY WE LOVE, og han anbefaler desuden at se nærmere på The Merrythought, som også har gode DIY-opslagstavler.  

Bolig DIY fra Pinterest


Billede af forskellig DIY

3.
- Jeg er i virkeligheden ikke særlige god til at få uploadet mine egne billeder, men det her billede jeg stylede sidste år op til jul er jeg ret begejstret for stadig: 

Borddækning


 

Ann-Christine - Blogger på valdemarsro.dk

Ann-Christine er blogger på valdemarsro.dk og forfatter til bogen 'Opskrifter og små glimt af hverdagslykke'. Hun laver de skønneste opskrifter og billeder af mad og viser desuden gerne sine egne DIY-projekter frem.
Du kan følge valdemarso på Pinterest her

1.
- Jeg bruger pinterest som søgemaskine på alt fra indretning til skægge ting at lave med børnene. Og inspiration til opskrifter. Det er primært billederne jeg inspireres af

2.
- Jeg kigger ikke på nogle bestemte DIY opslagstavler, men bruger mit samlede feed, og derudover Pinterest som søgemaskine. Det er sjældent at jeg kigger et helt board igennem

Marmorbord DIY
 

Isabella Kreutzfeldt - Blogger på isabellakreutzfeldt.com

Isabella er uddannet dekoratør og har arbejdet som både møbelsælger og indretningskonsulent. I dag er hun også uddannet Feng Shui konsulent, og bruger Pinterest meget. 
Du kan følge Isabella på Pinterest her

1.
- Pinterest er altid det første sted jeg kigger når jeg skal finde inspiration til min egen og mine kunders indretning. Jeg bruger som regel søgefeltet og skriver et eller flere ord, som beskriver den stil jeg søger, eller det rum jeg gerne vil have inspiration til. Og så pinner jeg det jeg finder interessant over i en af mine "opslagstavler".

2.
- Jeg følger faktisk ikke selv nogen DIY opslagstavler. Min fremgangsmåde med DIY projekter, er som ovenstående at jeg søger på de ord som projektet omhandler, og så lader jeg mig inspirere af det der måtte komme frem. 

Christina Sandersen - Blogger på Kreavilla.com

1.
-Jeg pinner løbende på forskellige boards, hvis jeg støder på noget på Pinterest eller andre steder, når jeg surfer og læser blogs.

- Men der hvor jeg syntes Pinterest er rigtig god, er hvis man søger noget specifik f.eks. pynt til halloween eller hvordan bordet skal dækkes juleaften. Så går der ikke mange sekunder før det vælter frem med muligheder og inspiration. Og så bliver det svære at vælge, hvad man skal lave.

2.
- Det er faktisk svært at sige, fordi jeg lægger sjældent mærke til hvem der pinner hvad. Men nogen der er rigtigt gode til at pinne både orginalt indhold og andres er Søstrene Grene. Hos dem kan man finde rigtigt mange DIY’s.

Søstrene Grene på Pinterest

3.
- På et tidspunkt foldede jeg forskellige gems og lampeskærme i karton. Efterfølgende udviklede jeg mine egne skærme og lavede skabeloner til dem. Det er fedt at lave helt sit eget og også bruge det hver dag. Det er jeg rigtig stolt af.

Papirlamper DIYBOBO er selvfølgelig også at finde på Pinterest, hvor der er masser af inspiration at hente! Find vores Pinterest profil her: BOBO Pinterest Profil

 

2. Brug grupper på Facebook og få gode råd

Hvis du gerne vil have feedback på din egen indretning, så skal du overveje at melde dig ind i en af de mange grupper på Facebook som relaterer til boligindretning. Her får du hurtig hjælp af andre boliginteresserede og gode tips med på vejen.

Du skal dog vælge grupper med omhu, hvis du ikke ønsker at blive overdynget med reklamer og salgsannoncer. Jeg har fået kontakt til 3 kvinder, som er indehaver af hver deres facebook-gruppe med bolig- og indretningstips.

Jeg har stillet dem 3 spørgsmål, og vil lade ordet gå videre til den første.

 

Helle Lang Andersen - Admin i "Indretningstips"

 

Hvordan bruger du facebook grupper til, at få hjælp til din boliginspiration?
-Jeg har startet min egen gruppe for at få hjælp og tips til dette, da jeg synes det manglede, og den vokser hver dag. 

Hvad er dit bedste råd til læseren, hvis de ønsker at bruge facebook grupper til at få hjælp med deres indretning?
-De skal læse om gruppen først og om det passer til deres behov. 

Fortæl om din bedste oplevelse, hvor du har fået hjælp eller hvor du har hjulpet en anden person med indretning via en facebook gruppe. 
-Synes min egen gruppe er er godt eksempel på, at mange får hjælp af hinanden og kommer med super ideer, og er meget åbne og positive. Har selv brugt råd omkring åbent klædeskab. Hjalp en ung pige med indretning af hendes stue og hun blev meget glad, så det er jo skønt.

indretningstips

 

Nini Ravn - Admin i "Kreativ inspiration til bolig..."

1.
- Jeg søger bla efter grupper der relatere til boligindretning, DIY, genbrug osv. Bliver inspireret og får gode ideer til at ændre på ting, møbler, indretning osv.

2.
- Vær kritisk ift grupper hvor reklamer og "til salg" præger gruppens indhold! Vi har alle forskellig smag og må derfor respektere alles spørgsmål, billeder af eget hjem osv. Og så skal man have lyst til at komme med input og gode råd, - altså være aktiv i gruppen(selvfølgelig i det omgang man har tid og lyst til). Men jo mere liv, jo mere inspiration

3.
- Min bedste oplevelse(r)er at kunne komme med forslag og kreative input i min egen gruppe, og ikke mindst, at se hvor mange der er aktive i gruppen, og selvfølgelig selv at kunne få andres mening om egne ting, indretning og ideer. 

Kreativ Boliginspiration på Facebook

 

Janne - Admin i "boligindretning & Kreativitet"


1.
- Jeg startede gruppen ”boligindretning&kreativitet” , da jeg syntes det kunne være spændende, at have et forum, hvor folk kunne blive inspireret af hinandens forskellighed i indretningen. Derudover tænkte jeg, at det kunne være et forum, hvor man kunne dele interessen boligindretning. Der var ikke så mange i min omgangskreds der gik op i indretning og jeg manglede at dele interessen med andre som var ligeså interesseret. 

- Så hvorfor ikke starte en facebook side der omhandlede boligindretning og kreativitet. Gruppen tænkte jeg også som et socialt rum, hvor man kunne spare med hinanden og møde nye mennesker. Så jeg tænker, at der er mange der bruger gruppen både som et socialt rum men samtidig et sted, hvor de kan dele deres passion for indretning med andre ligesindede. Derudover er det meget forskelligt, hvad folk byder ind med. 

- Nogle bruger gruppen til, at vise sit hjem frem, ved at sætte billeder ind på siden, nogle viser deres diy ”do it yourself” projekter for, at inspirere andre. Det er blevet en trend selv, at lave sine egne møbler og nips til indretningen, da folk syntes det er fedt og fordi de er ”lavbudget”. Der er også andre der finder det spændende, at vise artikler omkring boligindretning og vise deres kreative side såsom, at klippe og klistre (origamier)f.eks. 

- Der er rigtig mange inde på siden, som virkelig går op i indretning og som også lever af det. Men der er også folk som kan have spørgsmål til, hvordan de skal indrette deres hjem, da de har brug for råd. Det kan være spørgsmål såsom ”hvad kan der stå på denne bakke eller hvilken farve pude ser pænest ud” 

- Det er det der gør gruppen så spændende, at der er stor forskel på hvilket behov folk har. Der er plads til forskellighed og plads til, at hjælpe hinanden i form af diverse spørgsmål. Personlig bruger jeg meget gruppen til, at vise mit eget hjem frem og give gode ideer videre og samtidig holde gruppen kørende med diverse opslag, da jeg jo er admin derinde. 

- Jeg kan godt lide, at vise mine diy ideer og svare på spørgsmål omkring farver, puder, hvad ser pænest ud mm. Gruppen er min hobby og går meget op i indretning, da jeg syntes det er skønt, at dele interessen med andre. Derudover syntes jeg det er spændende, at se hvad andre folk laver af diy projekter og bliver tit inspireret inde i gruppen. Jeg syntes det er fedt, at vi kan inspirere og blive inspireret af andre

Boligindretning på Facebook


2.
- Jeg syntes facebook gruppen ”boligindretning & kreativitet” er et godt udgangspunkt, hvis man ønsker, at dele sin hobby med andre som også går op i indretning eller hvis man ønsker sparring til noget i sit hjem. Der er selvfølgelig forskel på, at få en boligstylist ud i sit hjem, da vedkommende er uddannet mm. Men hvis man bare ønsker, at få inspiration af andre som virkelig går op i indretning er det en god måde, at komme i gang med, at få lavet om i sit hjem eller blot til, at se hvordan trenden er pt. 

- DIY er også en del af indretningen og mangler man gode ideer til det eller ønsker, at få svar på noget indenfor det område, er der måske nogle inde i gruppen som kan svare på spørgsmålet eller blot få en konstruktiv diskussion i gang omkring f.eks. hvad er den nordiske stil og hvad er komplementære farver, hvilken farve vil være flot til denne farve – sammensætning mm.
3.
- Mine bedste oplevelser er, når jeg får at vide, at folk er glade for, at være medlem i gruppen og, at de føler sig inspireret. Det er fordi folk er så gode til, at vise billeder af diverse ting og sager og fordi folk føler sig trygge ved, at sætte billeder ind af deres hjem fordi, vi mener, at omgangstonen har stor betydning for dette. Derfor er det vigtigt, at vi har en respektfuld tone overfor hinanden inde i gruppen. 

- Jeg svarer tit på spørgsmål og bliver glad når andre syntes mine ideer er gode. Jeg har også vist mine diy projekter og bliver glad når andre gør brug af mine ideer. Jeg syntes det er fedt, at vi kan hjælpe hinanden på den måde og, at vi alle deler en spændende interesse. Gruppen er snart oppe på 15.000 medlemmer, så ret overvældende. 

5. Verden rundt i udenlandske interiør blogs

Det er ikke kun i Danmark vi har mange dygtige interiørbloggere. Rundt om i verden sidder der tusindevis af personer med de samme interesser og med den samme iver til at dele med os andre på deres blog og sociale netværk.

Jeg har taget en kig rundt i forskellige dele af verden, og har fundet nogle interiørblogs, som jeg synes er et kig værd.

Sverige:

I Sverige driver Frida Ramstedt en af Sverigs ældste og største blogs om boliginteriør. Hendes blog har vundet utallige priser og med god grund.
Besøg Trendenser.se her 

Norge:

Vi forsætter i skandinavian og kigger mod vores nordlige naboer fra Norge. Her er den unge Elisabeth blandt en af de mest aktive interiørbloggere. Hun tager mange billeder og viser gerne sit hjem frem. 
Du kan besøge Pureinterior her 

Finland:

Rawdesignblog fra Finland tager den rå-stil bogstavelig. Masser af rå betonvægge og mørke billeder. Super fed og anderledes stil. 
Du kan besøge Rawdesignblog her 

Canada:

Catherin blev for 8 år siden forelsket i Danmark og den nordiske indretningsstil efter et skoleophold her i landet. I dag har hun den største boligblog i Nord Amerika om Nordisk design. Spændende blog fra Canada med et dansk islæt.
Du kan besøge nordicdesign.ca her


 

Sydafrika

Diana Moss blogger om alt fra kunst, interiør, mode og rejser. Selv bor hun i Cape Town, Sydafrika i en et-værelses lejlighed. 
Du kan besøge missmoss.co.ca her


 

USA.

Jeg skal indrømme at The Apartment Therapy er lidt mere end en almindelig blog. Her får du et kæmpe univers af boligguider, DIY-tips og råd fra et væld af journalister og indretningskonsulenter. Men den er bestemt et besøg hver.
Besøg The Apartment Therapy her


 

Singapore:

Den hollandske Irene Hoff har rejst verden rundt siden 1997, hvor hun flyttede fra Amsterdam. Nu blogger hun fra Singapore på sin blog Bloesem. 

Frankrig

Bag Silence on decore står indretningsarkitekten Carine Davidas. Hun lever til dagligt i den franske hovedstad Paris og blogger om farver, design, interiør og indretning.
Du kan besøge Silence on decore her


 

Australien

Spanske Rosa Ranbo bor nu i Australien og blogger på sin egen blog Chic-Deco. Hun tager de mest fantastiske billeder og har kategorier som interiør, styline, handy hands og little people med de sødeste billedeserier af farverige børneværelser. Hun har desuden en guide til, hvordan du starter med at blogge.
Besøg bloggen her


 

England:

Jeska fra England står bag en af de bedste interiør- og inspirationsblog i Storbritannien. Hun holder sig til simple blogindlæg med en smule tekst og en masse billeder og finder inspiration både ude og inde.
Besøg Lobster And Swan her 

Indien

Det er ikke hver dag at jeg søger mod Indien for at finde inspiration, men det kan være sundt at få øjenene op for noget nyt. Bhavna Bhatnagar står bag bloggen anindiansummer, og tager fantastiske billeder fra Indiske hjem.
Besøg bloggen her


 

Tyskland:

Vi slutter vores verdensrejse i Berlin i Tyskland, hvor Sarah fra Belgien blogger på sin blog Coco Lapine. Hun finder en del boligrapotager fra andre bloggere i hele verden og deler dem  og sine egne på en flot og overskuelig måde med store billeder
Besøg bloggen her

6. Houzz - et kapitel for sig
Når du leder efter inspiration til boligen, kan du godt begynde at vende dig til at tage et smut forbi Houzz.dk. Her er alt. I skrivende stund er der mere end 8.000.000 billeder og indretningsideer, der er oprettet præsentationer af mere end 3.000.000 produkter og ikke mindre end 3.000.000 eksperter deler deres indretningsprojekter og billeder.

Den danske version af Houzz gik i luften d. 9. september 2015.

For boligejeren der søger inspiration og hjælp

Du kan bruge Houzz.dk som to forskellige personer. Boligejeren der søger inspiration eller den professionelle som vil vise sine projekter og produkter frem.

Billeder, billeder og billeder...
Houzz.dk er opbygget omkring billeder og der er millioner af dem. Du kan både bruge søgefeltet eller navigere rundt i menuen, som lader dig vælge forskellige rum. Alle rum i boligen er repræsenteret, og der er ingen tomme kategorier.Når du først har klikket dig videre til et rum kan du vælge at bruge filtreringsmenuen i venstre side. Du får hurtigt et overblik og kan nemt filtrere din søgning. Vælg f.eks. hvilken stil indretningen skal være og hvor fra i verden billederne skal være taget.

Hvis du kommer forbi et billede du gerne vil gemme til senere brug, kan du gemme det i dine Idebøger. Du kan oprette forskellige idebøger og nemt gemme billederne heri. Du kan vælge at gøre dine idebøger private eller gøre dem offetnlige, så andre personer kan se dem.Millioner af møbler og boliginteriør

Producenter og forhandlere har mulighed for at lave præsentation af deres produkter. Derfor kan du i skrivende stund søge mellem 8.244.737 forskellige produkter i hele verden. Ligesom når du søger efter billederkan du også bruge filtreringsfunktionen til at sortere i kategorier, stile og hvor i verden møblerne skal komme fra. I USA er det endda muligt at købe produkterne. Denne funktion er endnu ikke tilgængelig i Danmark. Men mon ikke den kommer. 
Når vi søger rundt på Internettet efter inspiration og falder efter et flot miljøbillede, så kan det være svært at finde ud af, hvor man kan købe produkterne. Det har Houzz også gennemtænkt. Når du klikker dig igennem billederne og du møder det lille grønne prisskilt ud for et møbel, kan du trykke på det. Et lille vindue popper op, og du kan gå direkte videre til information om produktet og videre til enten forhandleren eller producenten.


Find en ekspert til dit projekt


Indholdet du ser på Houzz kommer fra de mange eksperter og professionelle, som stolt fremviser deres projekter. Det er alt fra boligstylister og indretningskonsulenter til entrepenører og anlægsgartnere. Alle fagfolk der har det mindste med boligrenovering eller design at gøre er repræsenteret i katoteket.

Alle eksperterne har deres egen side. Her kan du finde deres kontaktoplysninger, du kan læse en kort beskrivelse, se alle deres projekter og idebøger. Desuden kan alle eksperter anmeldes på Houzz.dk, så du kan se anmeldelser af deres arbejde inden du kontakter dem.

Du kan også følge med i deres seneste aktivitet på platformen. Hvor har de kommenteret og hvilke diskussioner har de deltaget i. Ønsker du at følge en bestemt ekspert, kan du gøre ved at bruge knappen "Følg"
Diskusionsforum og gode artikler

Houzz.dk har også et godt diskussionforum, hvor du kan spørge om alt mellem himmel og jord, og få gode råd fra eksperterne. Du kan lægge dine før og efter billeder op, du kan sætte afstemninger op og spørge om dit designdilemma. Er du ekspert kan du også udveklse ideer med andre eksperter i deres eget forum.
Houzz har også en del journalister ansat som dagligt laver nye spændende artikler om boligindretning og giver gode råd og tips. Du kan nemt få dit daglige fiks til både renoveringsprojekter og gør-det-selv projekter.Houzz er allerede stort og det vokser dag for dag. Jeg er sikker på, at det også i Danmark bliver en af de "sociale platforme", hvor der vil blive rigtig meget aktivitet. Mine bedste anbefaling af sitet er i hvert fald her givet videre.

Er du selv boligstylist, indretningsarkitet eller møbelproducent kan jeg kun anbefale dig at få oprettet dig eller din virksomhed som ekspert på Houzz.dk og være med til at skabe platformen, og ikke mindst skaffe flere kunder

Du finder houzz.dk her

 

6. Online boligmagasiner

Det klassiske boligmagasin er også begyndt at få en større online synlighed. Magasinerne tager Internettet seriøst og de giver dig flotte boligrapportager og store guider til indretning i hjemmet.

Boligliv

Jeg har stillet et par spørgsmål til Kristina Heise-Fjeldgren som er redaktør på Boligliv.

Hvordan finder du inspiration til dine artikler? 
- Det gør jeg mange steder. Jeg bruger rigtig meget tid på Pinterest og på internationale boligblogs, og så læser jeg selvfølgelig mange magasiner. Men det kan også sagtens være på en tur i skoven eller en køretur langs vandet, at tankerne flyver og ideer til artikler eller nye måder at vinkle ting på opstår. 

Giv et godt råd til læseren til at finde inspiration til boligindretning online 
- Først og fremmest Pinterest. Der er det nemt at samle sine pins på moodboards og hvis man følger en bred skare af interessante pinnere fra hele verden, får man en vildt inspirerende palette af bolig, mad, DIY, rejsestof etc. fra alle afkroge af kloden – og det kan bruges til at se hvor vi måske selv er på vej hen i lille Danmark. 

- Det er også vigtigt at kigge på andet end KUN bolig – for tingene hænger sammen, så man skal også kigge på mode, tekstil, mad etc. og samfundsbilledet generelt. Lige nu er vi langt fra bling-bling kulturen og inde i en meget grøn, genbrugsbevidst trend som forbrugere og det afspejler sig også i vores magasin med genbrugs-julegaver og upcycling af møbler. Boligblogs og instagram bruger jeg også.

Hvilken af dine egne boligartikler er du mest glad for?
-Lige nu er jeg ret glad for en artikel fra vores nye julenummer – den handler om gaveindpakning og har samtidig et DIY element (Do it yourself). 

-Artiklen er udført af vores dygtige freelancere Nadja Wehlitz og Pernille Enoch som fik opgaven udstukket i august. Den er også et eksempel på at Pinterest har dannet baggrund for ideen – for ideen med den ene gave der er pakket ind i et ærme fra en sweater havde jeg først spottet på Pinterest. 

Magasinet BYGOM

Danskeboligarkitekter har i samarbejde med Bolius lavet det online boligmagasin BYGOM med fokus på ombygning og indretning. Du får her en masse gode råd og tips, samt flotte boligrapportager.

 

Magasinet BO BEDRE

Det klassike boligmagasin Bo Bedre fungere i bedste velgående i det trykte medie. Desuden har de også stor fokus på deres bolighjemmeside med store artikler, produktanbefalinger, design og arkitektur samt gode opskrifter.
 

Boligmagasinet

Boligmagasinet er ligesom Bo Bedre en del af Benjamin Medier. Hos Boligmagasinet er bla. en god kategori med tips og tricks til boligen. Her finder du både videoer, guider og billeder af skønne forbedringer til hjemmet.

iBoligen.dk 

Rita Dam journalist på iBoligen.dk.

-Hele ideen med iBOLIGEN.dk er, at her kan du finde al inspiration til din bolig. Du behøver ikke få fingrene i tunge kataloger eller dyre boligmagasiner – på iBOLIGEN.dk er det hele samlet på ét site. Her kan du nemt og hurtigt få overblik over de seneste trends og få et kig i de nyeste kataloger. Det er uanset, om du leder efter nyt køkken eller skal opdateres på det seneste inden for boligindretning. På iBOLIGEN.dk kan du nemt og enkelt samle dine favoritter i et moodboard blot ved at klikke på hjertet på dit favoritbillede. 

-Inspirationen henter jeg især online og på de sociale medier. Især på Instagram, Pinterest og diverse indretnings- og arkitektursider. 

Hvis jeg skal anbefale to artikler, vil jeg vælge disse fra kategorierne ‘Designhuse’ og ‘Small Living’: 

Rustik boligindretningIndretning af lille lejlighed

8. Gode råd fra indretningskonsulenterne

Til sidst i denne artikel har jeg bedt 3 dygtige indretningskonsulenter om fortælle lidt om hvordan de finder inspiration til deres styling og projekter, jeg har også bedt dem om at komme med 3 gode indretningstips og til sidst fremvise en af de deres indretningsprojekter.

Anita Wodstrup Madsen - Boligstil.dk

1. Hvor finder du din boliginspiration i hverdagen? 
- På messer, i magasiner, på Pinterest, kunder, i bybilledet - OVERALT

2. Giv 3 gode indretningstips du gerne vil dele med læserne.

- Glem mode

- Brug kontraster

- Indret personligt

3. Har du en indretningsopgave du har udført, som du er ekstra stolt af? 
-Dette hus fra 70'erne fik jeg lov til at bestemme en total indretning af hele huset. Det blev lyst og dejligt.
 

Birgitte fra Busy Bees - Boligstylist

Du kan følge Birgitte her

1.
- Jeg bruger Instagram rigtigt meget. Der er især mange svenske stylister jeg følger. Bl. a. Trendenser.se. Jeg læser også boligblade. Rum og Boligliv. Samtidig bruger jeg Pinterest.com

2.
- Husk din personlighed. Medmindre du styler til salg, skal du huske at tænke det praktiske og din personlighed ind i din Indretning. Det nytter ikke noget at sløjfe spisebordet i køkkenet fordi det fylder, hvis det er der, ungerne sidder og laver lektier hver dag. Hvis de bliver forvist til spisebordet i spisestuen kan du ikke længere hjælpe dem, mens du laver mad. Bare et eksempel. 

Du skal ikke blindt kopiere fra bladene. Det er bare ment som inspiration og det skal bygges ind i din nuværende indretning. 

Køb nye plaider og puder før vinteren for alvor går i gang. Det giver så meget hygge og det er en god måde at få en 'ny' stue eller soveværelse på. 

3.
Ja, jeg er stolt af denne opgave. Det var en penthouselejlighed i København som jeg stylede til salg. Sælger havde gjort et kæmpe renoveringsarbejde og jeg skulle bare sætte møbler og pynt ind. Det projekt gjorde mig glad. Jeg er sikker på, at den sælger hurtigt selv om den er dyr.


 

Susanne Magelund - Indretningsarkitekt

1.
Jeg finder inspiration over alt. Det kan være magasiner, bøger, butikker, kunst, mennesker jeg møder, andre designere, på TV og på nettet. F.eks. bruger jeg Pinterest hvor jeg finder inspirationsbilleder fra hele verden og laver boards med forskellige emner, som kan være indretning af køkken og bad, planter i boligen, genbrug osv. Mit udgangspunkt når jeg laver indretningsløsninger er altid at funktionen kommer først og så må æstetikken tilpasses til en smuk og funktionel helhed. 

2.
Ryd op og skab overblik! 
Det er utroligt let at anskaffe ting, men meget svært at gå af med ting. Det hober sig op og gør hjemmet uoverskueligt. Behold kun de ting som virkelig gør dit liv bedre og enklere, og som du virkelig er glad for. Så bliver det meget nemmere at indrette. Gør det til en vane at rydde ud mindst en gang om året. 

Gør som din nabo eller find ud af hvad der er dig. 
"Standard-god-smag" med overvægt af PH-lamper, Kubusstager og Kählervaser bliver pænt men kedeligt når alle har det samme. Så mærk efter hvad der taler til dig og skab dit eget univers. Miks gerne nyt og gammel, børne”kunst”, rejseminder, fund fra stranden, arvestykker osv. Saml mindre ting på små bakker så det bliver nemmere at holde styr på og ikke ligner rod. 

Tænk LYS før du tænker LAMPER. 
Jeg bliver ofte spurgt af mine kunder: Hvilke lamper skal vi vælge? Og så spørger jeg: Hvilket lys vil I have? Jeg ser ofte smarte og dyre designerlamper fuldkommen malplaceret. Tag først stilling til hvad lysets funktion skal være. Er det arbejdslys, hyggebelysning, læselys, belysning af kunst, orienteringslys i en gang eller hvad det måtte være. Derefter kan man finde ud af hvilke lamper der egner sig til formålet. 

3.
Jeg har gennemrenoveret 2 lejligheder i et ældre byhus, hvor alt blev pillet ud, vægge revet ned og bygget op, nyt køkken og bad osv. Indretningen er lavet dels med nye møbler og lamper, dels med ting som han havde i forvejen. Kunden der ejede begge lejligheder var bagefter super lykkelig og sender stadig julehilsener ;-) 
Jeg håber du har nydt at læse denne guide om boliginspiration. Jeg vil til sidst gerne takke alle de dygtige boligbloggere og indretningseksperter, som har været en del af denne artikel. Uden dem var det ikke muligt at finde al den inspiration til boligindretning.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til toppen