Sådan vælger du sofa – din guide til ny sofa

Sådan vælger du sofa – din guide til ny sofa


Næst efter sengen, er sofaen nok hjemmets vigtigste møbel. Det er her vi slapper af sammen og falder ned efter en travl dag – både alene og sammen med venner og familie.

At finde, udvælge og købe en ny sofa kan være et helt projekt i sig selv, med en beslutningsproces der varer længe og dækker over mange overvejelser.

For at hjælpe dig lidt på vej, har vi her samlet en liste over de overvejelser vores kunder har gjort sig forud for det endelige køb af sofaen. De kan måske hjælpe dig i processen og sikre, at du husker at medregne alle faktorer inden du handler.

Er sofaen familiens samlingspunkt?

Så anbefaler vi en god stor sofa, som en hjørnesofa, evt. med chaiselong. Så er der plads til alle og familien kan sidde på tre sider af bordet og fx spille et spil. Overvej om Jeres vaner gør, at det er mere praktisk med en lædersofa. Det kan være vis i ofte spiser i sofaen, har allergikere eller husdyr i familien.

Har I mange gæster?

Måden man har gæster på kan variere meget, fx afhængigt af familiens alder. Den unge familie har måske en mere afslappet tilgang til det at have gæster, mens et ældre par er mere formelle i omgangen med gæster.

Det har betydning for, om i skal vælge én stor sofa med plads til alle, eller om det er mere stiligt og passende med fx to sofaer.

Læder eller stofsofa?

Lædersofaer er igen meget populære. De har en lang levetid og er meget praktiske i forhold til rengøring og indeklima, da de ikke samler så meget støv og samtidig er nemme at rengøre.

En lædersofa er værd at overveje, hvis I har allergikere i hjemme, husdyr eller I ofte indtager måltider i og omkring sofaen, hvor der er risiko for trælse pletter. Her kan sofaen i langt de fleste tilfælde blot tørres af.

Hvordan bruger du armlænet?

Er armlænet et sted du hviler din arm når du sidder eller bruger du det som behagelig støtte til hele kroppen når du flyder i sofaen. Eller skal det være så lavt, at det passer til hovedet, når du ligger ned? Hvordan du bruger sofaen og armlænet har betydning for, om du skal vælge højt eller lavt armlæn og om det skal være blødt eller hårdt, polstret eller ikke.

Skal sofaen være gæsteseng?

Tidligere var begrebet sovesofa nærmest et skældsord, men i dag ligner sovesofaer helt almindelige sofaer, og du kan sagtens bruge en sovesofa som den primære sofa, eksempelvis i et lille hjem, hvor der gerne må være plads til overnattende gæster, selvom der ikke er et gæsteværelse.

Nogle sovesofaer matcher den nordiske og minimalistiske stil så godt, at der er kunder der vælger sovesofaer fremfor almindelige sofaer, alene pga. udseendet. Det kunne fx være denne sovesofa med chaiselong, som også kan bruges to-delt som sofa og divan.http://boboonline.dk/product/zico-sovesofa-4959/

Se vores andre sofaer her: http://boboonline.dk/category/sofaer-152/

Tilmeld nyhedsbrev

Hvis du ønsker at modtage gode tilbud, informaitoner om nyheder osv. så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi sender nyhedsbrev ud 4-6 gange i måneden.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere