Vælg den rigtige boxmadras

Vælg den rigtige boxmadras


boksmadras

Vælg den rigtige boksmadras

Du bruger næsten 3000 timer på et år i din seng – derfor er det vigtigt, at sengen passer perfekt til dig.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvor blød eller hård en boksmadras man foretrækker. Nogle kan godt lide en seng, de synker godt ned i, mens andre foretrækker en fast boksmadras. Men rent faktisk findes der direkte anbefalinger til, hvad man bør vælge. Dermed sikrer man sig, at man ikke over tid får ondt i eksempelvis ryggen.

Hvor hård skal en boksmadras være?

Tommelfingerreglen er, at en boksmadras skal have tilpas hårdhed til at en normalvægtig person, der ligger på siden, ligger med en helt lige ryg.

Det betyder samtidig også, at hvis man vejer mindre, skal madrassen være lidt blødere, fordi man således ikke trykker fjedrene i boksmadrassen så meget ned – og at madrassen skal være lidt hårdere, hvis man vejer mere end gennemsnittet.

Derfor bør man også vælge forskellige boksmadrasser til sig selv og sin eventuelle partner, hvis der er størrelsesforskelle. Man kan sagtens kombinere to forskellige madrasser i én seng.

Du kan se et skema over, hvilken type boxmadras, der passer til dig her

Har du allerede en boksmadras, som nu er blevet en smule for hård, fordi du har tabt dig, kan du løse dette med at købe en blødere topmadras – og har du i en periode brug for en seng med en hårdere madras, f.eks. p.g.a. graviditet, kan du prøve at bruge en tyndere topmadras, end den du er vant til eller helt sove uden.

Undersøg om dine boksmadrasser har tilpas hårdhed

Du kan nemt finde ud af, om dine boksmadrasser har den optimale hårdhed.

Læg dig på ryggen oven på madrassen og placér en flad hånd mellem din lænd og madrassen. Du skal nu kunne føle let støtte hele vejen ned langs ryggen og madrassen skal følge rygsøjlens naturlige svaj. Med andre ord skal din bagdel synke en smule ned og madrassen bule en smule op ved lænden.

Gør den ikke dét, og føler du, at du synker helt ned i sengen, er din madras for blød. Omvendt er madrassen for hård, hvis der er et hulrum mellem hånden og madrassen.

Vend dig også om på siden og læg mærke til følgende: Synker dine skuldre og hofter en smule ned, så din rygsøjle bevarer sit lige løb? Og kan du nemt vende dig? Er begge dele opfyldt, har madrassen den optimale hårdhed.

Hvilken størrelse skal madrassen have?

Den optimale størrelse på en boksmadras afhænger af din højde. Som generel anbefaling gælder, at din boksmadras bør være minimum 10 cm længere, end du er høj.

Er du 180 cm vil en madras med en længde på 200 cm være nok, men er du knap 2 meter, bør du i stedet vælge en boksmadras i længden 210 centimeter.

Med hensyn til bredde gælder det, at jo bredere madras, jo bedre søvn. En almindelig standard boksmadras er 90 cm bred – og skal I sove to i sengen bliver den samlede bredde dermed 180 cm.

Vælg en boksmadras af god kvalitet

Boksmadrasser har indbyggede fjedre, og det er disse fjedre der afgør hårdheden i madrassen.
Med tiden kan disse fjedre blive slappe og madrassen yder dermed ikke længerede den optimale støtte.

Som med alt andet hænger pris og kvalitet sammen og en billig boksmadras vil hurtigere blive slap i fjedrene og kræve udskiftning end i en boksmadras af høj kvalitet.

Pas godt på dine madrasser

Vi sveder meget, når vi sover og en god måde at beskytte sine boksmadrasser på er derfor altid at bruge en topmadras. Vælg gerne en model, der kan vaskes i maskinen.

Tænk også over, om du generelt har det varmt når du sover, eller måske ligefrem har nemt ved at fryse. Du kan nemlig både få topmadrasser som har høj åndbarhed og dermed er en fordel, hvis du sveder meget – og topmadrasser, som holder godt på varmen.

Tilmeld nyhedsbrev

Hvis du ønsker at modtage gode tilbud, informaitoner om nyheder osv. så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi sender nyhedsbrev ud 4-6 gange i måneden.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere