LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Rensning af sofa

oprettet d. under Guides, Pleje og vedligeholdelse

Rensning af sofa

Det kan ikke undgås at dine møbler bliver beskidte med tiden og at du på et tidspunkt får behov for rensning af stofmøbler. Men hvordan gør du? Og hvordan undgår du misfarvninger eller på anden måde at ødelægge stoffet? Det får du her vores bedste tips til.

 

Nem rensning af sofa med pletter
 

Af og til spilder man og har du små børn, kender du uden tvivl til problemet med små pletter. Heldigvis er de ofte nemme at fjerne. 

1. Er pletten helt frisk, så start med at suge det op, du kan, med et stykke køkkenrulle. Støvsug også området inden, hvis det er muligt. 2. Derefter er den nemmeste måde at fjerne simple pletter fra din sofa på at blande en teske klart opvaskemiddel med 2 liter vand og herefter piske blandingen med et piskeris, indtil det skummer. Undgå farvet opvaskemiddel. 3. Tag lidt af skummet på en hvid klud, gerne et stykke aflagt frottéhåndklæde, og gnid pletten ind i det. Fugt herefter kluden ganske let med lunkent vand – men pas på med ikke at bruge for meget. Gnub herefter grundigt. 

 


4. Lad pletten være i 20 minutter og lad sæbeskummet virke. 5. Skyl en ny klud op i rent, lunkent vand. Placeér kluden på pletten og lad den suge sæbeskum og snavs til sig. Gentag et par gange. 6. Føles pletten stadig våd, så dup efter med en ren svamp. Det er vigtigt, at al sæben suges op, da du ellers risikerer at få skjolder på stoffet. Pas på med at bruge farvede klude, især hvis din sofa en lys i farven. Du risikerer, at farven fra kluden smitter af på stoffet.

Lækre stof sofaer, velour sofa

 

Klik på billederne for at se nærmere på stofsofaen fra House Nordic.

Grøn velour sofa, House Nordic

Sådan fjerner du olie- og fedtpletter

Har du været så uheldig, at din sofa eller dine andre stofmøbler har fået fedtpletter, skal der ofte noget andet end sulfo til, for at pletten forsvinder helt. Hér er decideret tekstilrens det bedste valg. Der findes forskellige typer på markedet, så du bør følge anvisningen på selve produktet. De mest praktiske produkter er dem, der kan sprøjtes direkte på pletten og ikke har brug for at blive blandet op først.

Forebyg og undgå rensning af dine stofmøbler

Det er altid en god idé at være forudseende – og det kan du være ved at imprægnere dine stofmøbler. Et imprægneringsmiddel danner en beskyttende overflade på eksempelvis din sofa, så væske preller af som vandperler og forhindrer, at væsken trænger ned i stoffet. Hvis du imprægnerer dine stofmøbler, kan du også nemt tørre pletter af med en fugtig klud, hvis uheldet skulle være ude.

Rensning af et helt stofmøbel

Er det hele din sofa, der trænger til en rensning kan du også benytte førstnævnte metode med sæbeskum – men det er meget vigtigt, at du passer på ikke at gennemvæde sofaen, og i stedet blot fugter stoffet let. Ellers risikerer du, at vandet trænger ned i polsteret, gør det jordslået og i værste fald ruster eventuelle fjedre. Den allerbedste løsning er dog at konsultere en fagmand, benytte et specielt plejemiddel til formålet eller leje en damprenser udviklet til rensning af stofmøbler.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål (8-22 alle dage)

image
Tryghedsgaranti

Her hos BOBO har vi mange års kendskab til det at handle møbler på nettet og ud fra denne erfaring har vi fjernet de største bekymringer ved køb af møbler på nettet med vores tryghedsgaranti.

Læs mere her
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

image
image
image
Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo