Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

5 ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge bolig

oprettet d. under Guides

5 ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge bolig
Toggle Zoom

Du er kommet til et punkt i dit liv hvor det er på tide, at finde en ny bolig. Det er i og for sig jo en dejlig ting, med en frisk start. Der kan dog forekomme en del komplikationer under udvælgelsen og indflytningen som du skal være opmærksom på. En bolig fungerer som en base, et helle og et sted hvor vi som mennesker kan være os selv og tanke op til en ny dag. Det er derfor yderst vigtigt, at det er det rette sted du finder, så du ikke står med en lejlighed/rækkehus/hus du ikke kan komme af med. Det er sjældent en billig fornøjelse, at flytte, så brug nu dine penge godt! Nedenfor vil du få nogle supergode tips til hvad du skal huske og hvad du skal passe på! 

1. Lav en liste med krav til din bolig 

Du vil gerne flytte og du skal til, at kigge efter en bolig. Hvilke tanker skal du gøre dig? Er du typen der godt kan lide, at have god armplads, så er det vigtigt, at have fokus på, at finde en bolig med plads til dette.

 

Det kan være du er beriget med en firebenet ven? Hvis det er tilfældet er boligjagten jo snævret en smule ind, da der er mange steder du ikke må have husdyr. Når du skal flytte så skriv en liste med kriterier og musts. Se et eksempel her ↴

 

MUST

1. Beliggenhed: Indre København 

2. Min. 2 værelser. 

3. Husleje MAX 8.000 kr. inkl. forbrug. 

4. Parkeringsplads 

 

MUST NOT 

1. Ligge ved en togbane 

2. Ikke være en ungdomsbolig 

3. Ikke komme for langt væk fra indre København 

 

 

 

 

2. Vær  vågen  i udvælgelsesprocessen

Der findes et hav af lejeboliger, andelsboliger og købsboliger. Dog er der mange boliger, der ikke helt lever op til deres beskrivelse. Når du er på udkig efter en bolig, er det vigtigt, at du er vågen.

 

Du skal finde din base et nyt sted og det er i sig selv en stor ting, men for, at gøre det lettere for dig, gør du klogt i, at være omhyggelig i valget. Det er vigtigt, at det som du får besked om vedrørende boligen, faktisk også er realiteten.

 

Er der eksempelvis en nyansat pedel, der skal fremvise boligen for dig, kan det godt være, at han/hun ikke er helt indforstået med reglerne for lejemålet endnu. Du gør derfor klogt i, at lave en grundigt baggrundstjek, samt sikre dig, at tingene er som du har fået af vide, at de vil være. 

 

3. Undgå, at blive snydt

En anden vigtig faktor i det, at vælge en bolig er, at du ikke bliver snydt. Et depositum er sjældent en billig fornøjelse og det er derfor dyrebare penge.

 

Det kan være du står i en boligsituation hvor du er tvunget til snart, at flytte og derfor er det yderst vigtigt, at dine penge bliver brugt det rigtige sted.

 

Ærgerligt som det, findes der et hav af folk, der svindler med boliger. Det vil sige, at de lover dig guld og grønne skove, men det er ikke ensbetydende med, at det er udfaldet. Derfor er det vigtigt, at du baggrundstjekker og gør det nødvendige forarbejde før du sender en kæmpe sum penge i den forkerte retning. 

 

T I P S 

- Er det online, så tjek anmeldelser af boligsiden ud, før du henvender dig til potentielle udlejere! 

- En anden god idé er, at se lejligheden, før du kaster pengene efter den! 

- TrustPilot er en genial opfindelse, tjek hjemmesidens ratings ud! 

- Brug dit netværk. Kender du andre folk, der har fundet gode boliger på samme side? 

 

4. Find en hjemmeside med gode boliger

Der findes et hav af boligsider, både betalingssider og gratis boligportaler. Du kender måske allerede nogle af dem, men der er garanteret også nogle du slet ikke har hørt om - endnu.

 

Boligportalen er en af de mest kendte boligsider for lejeboliger, der er - men det er en dyr fornøjelse og der er rigtig mange om buddet. Du kan med fordel bruge en side som lidt færre har kendskab til for, at hæve dine chancer for, at få netop den bolig du har kastet øjnene efter.

 

Der er mange forslag til hvad det kunne være, men et eksempel kunne være Boligninja. (link: https://www.boligninja.dk/randers) - På denne side kan du søge på den by, du godt kunne tænke dig, at bo i og herefter kommer der en oversigt over ledige boliger. 

 

5. Gør dig tanker om indretningen 

En ny bolig giver dig den helt store mulighed for en makeover af dit hjem. Når du skal flytte er det en god idé i anledningen, at få smidt nogle ting ud, du ikke bruger for så, at give plads til nye ting, der passer bedre til dit nye hjem. 

 

T I P S 

1. Smid ud, sortér, giv væk og sælg 

2. Tilbudsjagt! Tjek møbelforretninger ud for tilbud!

3. Find en indretningsstil og tilrettelæg din bolig ud fra dette!

4. Giv plads til nye og rene rammer til en frisk start!

 

Indretning er personligt og ligeledes en smagssag. Der er intet facit for hvad god indretning er. I Danmark er vi meget glade for den nordiske indretningsstil som er enkel, klassisk og elegant. 

 

Er du i tvivl om hvilke materialer, der ville være gode, at indfører i dit nye hjem, så kan du få et overblik her

 

Materialer der er IN i 2019 

  • Velour. Hvorfor er velour et must-have? Find ud af det her 
  • Bambus! Hvor bruger man bambus, find ud af det her
  • Marmor! Marmor er tidsløst, bliv klogere her på hvorfor

 

Det er nok ikke en hemmelighed for nogen, at det kræver, at man sætter hjernen i blød, når man skal flytte. Ikke mindst er det et hårdt pres på en, da hele ens hverdag rykker sig fra a til b. Endvidere er der en masse papirarbejde, forarbejde og flyttearbejde man skal tage stilling til.

 

Det er altid vigtigt, at have hjertet OG hjernen med i det, man gør. Finder du en bolig, hvor du får en god mavefornemmelse, så vær ikke for kritisk - det kunne jo ende med, at en anden snuppede den - men vær på vagt. Du skal altid have i mente, at ikke alle folk tager hensyn til dig. Nogle vil prøve og snyde og dem findes der mange af. Det eneste du skal tænke på er, at det ikke kommer til, at ske for dig og med denne guide er du forhåbentlig klædt godt på til boligjagten! 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top