LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Sådan plejer du dine lædermøbler

oprettet d. under Guides, Pleje og vedligeholdelse

Sådan plejer du dine lædermøbler

Pleje af lædermøbler

Lædermøbler er ofte dyre møbler, som man gerne vil passe lidt bedre på. Lædermøbler behøver ikke meget vedligehold for, at se pæne ud i rigtig mange år. Her kommer en guide til, hvad du har af muligheder for at behandle dine lædermøbler godt.

Hvad er læder?

Ægte læder er et rent naturprodukt, derfor er der ikke to huder der er helt ens, ligesom træ. Læderets udseende og egenskaber varierer efter hvor på dyret det er skåret og hvilken påvirkning det har været udsat for.

Læderet kommer fra enten okse eller bøfler. Svineskind er uegnet til møbellæder. Inden læderet kan bruges til møbler, skal det garves og efterfølgende farves.

Hvis producenten vælger, at skære udenom de værste uregelmæssigheder, så får man en stærk og ensartet læder. Dette gør dog også læderet meget dyrt.

Andre producenter vælger, at dække uregelmæssighederne med lak og farve. Dette gør at læderet bliver stivere og mere plasticagtigt, dog bliver læderet mindre sart.

Oftest vil møbel producenten sørge for, at de mest synlige uregelmæssigheder bliver placeret bag på eller indvendigt på møblet. Derfor svinger prisen på lædermøbler og læder meget, alt efter hvilken metode og kvaliteten af læderet, producenten for hjem.

Uregelmæssigheder der ikke er fejl, men helt naturlige i læderet, kan være:

Sår efter rifter og flænger fra grene, torne o.lign. Det giver dog ingen svækkelse på læderet, hvis såret er vokset sammen.
Rynker i huden. Disse rynker kan anes i det færdige læder og være med til at fremhæve, at det er et naturprodukt.
Svamp og ringorm, som findes på mange dyr.
Gødning kan have ætset mærker på huden.
Hvis du kan se nogen eller flere af disse uregelmæssigheder på dit møbel, er der tale om ægte læder.

Læder er meget velegnet til møbler, da læderet ofte bliver smukkere med alderen i modsætning til stofmøbler, der ”bare” bliver slidte at se på.

Beskyt læderet

Alle lædermøbler bør beskyttes mod sollys og stærk varme. Så hold møblerne i god afstand fra sydvendte vinduer, radiatorer, brændeovne osv.

Undgå at spilde eller krumme med fedtholdigt mad, snack m.v., da fedt nedbryder læder på samme måde, som det nedbryder stof.

Hvis dine lædermøbler bliver udsat for stort slid, tilsmudsning m.v., så skal det vedligeholdes oftere end ved normale forhold.

Brug aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler eller andre rensemidler på lædermøbler, da det udtørrer og skader læderet.

Pleje- og rensemidler

Til at vedligeholde og rense læderet, findes der bl.a. følgende produkter:

 

 • Læderrens – som bruges til Anilin, Semianilin og dækfarvet læder. Det påførlæderrenses med svamp eller fnugfri klud og med masserende cirkelbevægelser. Sørg for, at læderet bliver jævnt vådt, da der ellers kan forekomme farveskjolder. Derfor skal du aldrig kun rense en lille del, men hele hynden eller møblet på en gang. Efter tørretiden bør læderet behandles med lædercreme. Rens læderet 8-10 gange om året og påfør lædercreme efter hver rens.
   
 • Lædercreme – som bruges til Anilin, Semianilin og dækfarvet læder. Påføres ligesom læderrens i masserende cirkelbevægelser. Det anbefales at behandle læderet 4-6 gange årligt og/eller når læderet har været renset. Der findes også en lædercreme med ekstra voks, som bruges til voksbehandlet læder.
   
 • Læderspray (imprægnering) – som bruges til nubuck, slebet læder, ruskind osv. Det sprayes på en nyrenset eller ny overflade. Det tørrer hurtigt, men kræver god ventilation. For at tjekke om behandlingen er tilstrækkelig, påsprøjtes lidt vand på det sprayede område. Suges vandet af læderet, så gentages behandlingen.
   
 • Lædersæbe – som bruges til Anilin, Semianilin, og dækfarvet læder. Det renser læderet, samtidig med at det tilfører næring til læderet. Påfør lædersæben med en ren blød svamp og tør efter med en let opvredet klud med rent vand. Brug altid sæben på hele flader eller hele møblet, for at undgå rande. Brug lædersæbe 3-4 gange om året.
   
 • Sæbespåner – som bruges til Anilin, Semianilin og dækfarvet læder. Sørg for, at sæbespånerne ikke indeholder parfume, farve, optisk hvidt eller blegemiddel. Pisk vandet med sæbespånerne til en god skummasse og masser skummet ind i læderet med cirkelbevægelser. Tør efter med tør ren klud. Det anbefales at behandle 4 gange årligt med sæbespåner. Sæbespåner kan også bruges til ubehandlet træ (ask, Bøg, Eg og Fyr)

Hvordan du vil vedligeholde og rense dine lædermøbler er selvfølgelig helt op til dig og hvilke type læder og slid, der er på dine møbler. Du kan vælge kun at bruge en enkelt af de ovenstående produkter eller en kombination af pleje/rense produkterne.

Du kan købe plejeprodukter HER

Du kan få yderligere oplysninger om guardian pleje/rense produkter via deres hjemmeside:
Guardian forside


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo