LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

10 tips til en hyggelig indretning

oprettet d. under Guides, Inspiration

10 tips til en hyggelig indretning

Nu er hygge jo ikke en indretningsstil i sig selv, det er en følelse. En følelse vi får gennem vores oplevelser og de indtryk vi får af vores omgivelser. Med den rigtige boligindretning, kan du skabe nogle rammer i dit hjem, der opfordrer til de aktiviteter, som netop du forbinder med hygge.

Ved at tænke design og funktioner ind i dine hobbyer og vaner, så din indretning imødekommer dine behov i hverdagen, kan du selv skabe hyggen i dit hjem. Læs med, og få de gode tips til den hyggelig indretning.

 

room decor

Hvad gør et hjem hyggeligt?

1. Bring naturen ind i hjemmet

Kaktusser og grønne stueplanter

 

Det er bevist at vi mennesker har rigtig godt af at opholde os i naturen. Det er afstressende og sundt for helbredet at bevæge sig ud i den friske luft.

Uanset om man er en person med grønne fingre, eller om man er bedst til kaktusser, og svigermors skarpe tunge (Ja, det hedder planten, som er en af de nemmeste stueplanter at holde), så ville det være en god ide at bringer planter ind i sit hjem.

De fleste mennesker forbinder hygge med de afslappede stunder, hvor man glemmer stress og jag fra arbejde og forpligtelser for en tid, og netop derfor er det en god idé at investere i de elementer der netop virker afstressende.

 

Krukker og urtepotter

2. Gør dit hjem personligt

 

Pige der sidder og læser i en sofa

 

Er du en person der holder af at læse? Eller er det strikketøjet der er i fokus? Måske hele familien samles over brætspilsaftenerne. Uanset hvilke aktiviteter du holder af at foretage i dit hjem, så skal din indretning selvfølgelig afspejle dette.

 

to fletkurve med fint mønster

Reol med flere hylder i skævt design

sofabord af træ med skuffer

 

Gør plads til dine hobbyer, så du på den måde kan føle dig hjemme. Det er nemlig hyggeligt at kunne gå ind i sin stue og kunne se en bogreol, fyldt med endnu ulæste bøger, en kurv fyldt med garnnøgler og strikkeopskrifter, eller et sofabord med hylder, hvor der netop er plads til alle brætspillene.

 

Køb reoler her

3. Tilføj varme i dit hjem

 

Her er der tænkt på farverne i dit hjem. Farver påvirker vores humør og endda vores opførsel. Farver kan bidrage til at folk er mere aktive og taler mere, og farver kan bidrage til ro og afslapning.

grå stol, seng, sofa, puf, og lampe

Inviter gerne de farver ind i dit hjem, der understøtter de aktiviteter, og det mindset som du gerne vil være i, når du skal have det hyggeligt. Generelt giver lyse farver mere energi, og mørke farver virker mere afslappende.

brun stol, skænk, sofa, puf, lampe og krukker

Et af de nemmeste måder at tilføje hygge til dit hjem, er ved at vælge de rigtige farver på møbler. Vil man gerne have et rum der opfordrer til afslapning, kan det derfor være en god idé at f.eks. vælge en sofa i en mørkere nuance, eller et lille cafébord hvor en mørk træsort er et fremtrædende element.

blå lampe, sofa, stol og bænk

4. Puder og tæpper

Du kan også sagtens tænke farver ind i de bløde elementer. Blå reducerer f.eks. stress, brun virker stabiliserende, og en lys grå farve er beroligende. Alt sammen ting som kunne være med til at skabe de rigtige rammer for dine hyggelige stunder i hjemmet.

 

puder og tæpper i rosa nuancer

 

Køb puder her

 

Skal man have det godt i sit hjem, skal der være komfortabelt at være. Stolene skal være gode at sidde i, lænestolen skal være dejlig blød, og er der lidt koldt før solen er stået rigtigt op om morgenen, er det skønt at kunne tag et tæppe fra sofaen og smide over sig.

 

puder og tæpper i grønne og orange farver

 

Køb tæpper her

5. Opdel rummet i sektioner

 

Du kender måske selv følelsen af at sidde i en stor kantine, eller i et mødelokale hvor man har ryggen til glasvæggen ud til gangen. Der er mange indtryk og mennesker man skal holde øje med eller være årvågen overfor. Den følelse at man hele tiden er på vagt, kan man også have i store og meget åbne rum i hjemmet.

 

rumdeler med fint mønster
reol indrettet med bøger

reol fint dekoreret

Små rum og sektioner kan virke mere afslappende, da der på den måde ikke er så mange sanseindtryk man skal bearbejde eller reagere på. Del derfor gerne dine rum ind i sektioner. Opdel f.eks. spisearrangementet fra sofagruppen eller køkkenet.

Og vil du gerne have et sted, hvor du kan fordybe dig helt i din fritidsaktivitet, så klem det gerne ind i en krog hvor du kan gemme dig lidt væk fra omgivelserne. Har man et stort rum, kan man bruge rumdelere til at opleve den ro og tryghed. Man kan også vælge en reol som man kan sætte i forlængelse af en sofa for at gemme den lidt væk.

 

Køb rumdelere her

6. De hyggelige stunder skal deles

hyggelige stunder med familie og venner

 

De bedste stunder er dem man deler. Gør derfor gerne plads til lidt ekstra stole rundt om spisebordet, eller køb en sofa til 3 personer fremfor en til 2 personer.

 

blå 3 personers sofa

 

Køb sofaer her

7. Tilføj teksturer

En indretning der er målrettet hygge kan sagtens være super stilet, men den er sjældent udpræget minimalistisk. Vær ikke bange for at lege med de forskellige elementer du har til rådighed.

 

Tæpper i farver og med mønstre

 

Du kan købe et tæppe til gulvet, der er superblødt at træde på. Find en lænestol i læder, hvor pyntepudderne så er lavet af forskellige materialer. Eller købe et sofabord i træ, hvor der ved siden af, er en fint flettet kurv til strikketøjet.

 

lænestol i læder

 

Køb lænestole her

8. Rustikke elementer

Det kan være svært at slappe af i ens hjem, hvis alle er bange for at spilde på gulvtæppet, eller lave en ridse i spisebordet. Der skal være plads til at ånde ud og trække vejret. Der må gerne leges, grines og spildes i de hyggelige stunder. Understreg dette med et rustikt spisebord, eller en retrolampe.

 

rustikt spisebord af beton

 

Køb spiseborde her

9. Lys og lamper

Et rum må ikke være for mørkt og dunkelt, det kan have en negativ og trist effekt. Tilføj gerne lys til dine rum med lamper, der har et blødt skær, og stearinlys, der jo også giver et varmt og blødt lys.

 

stearinlys i glas

 

Har man mange lamper, der har et skarpt og hvidt skær, kan det godt skabe et koldt rum. Og det er altså sjældent at man forbinder kulde med en hyggelig stemning.

 

guldlampe af fjer

Køb lamper her

10. Hyggelig indretning – til alle rum i hjemme

Uanset hvilket rum du befinder dig i, kan du sagtens tænke hygge ind i din indretning.

Varme toner

grå skænk


hylder til køkken

Du kan selv vælge om det mon skal være køkkenskabene, der skal være holdt i de varme toner vi forbinder med naturtræ, eller om det skal være sofabordet, eller garderobeskabet i soveværelset.

 

Sofabord

 

Køb sofaborde her

 

garderobeskab

 

Køb garderobeskabe her

Grønne planter i hjemmet

Du kan sagtens have nogle små fine kaktusser på sengeborde, og du kan også have nogle større gulvplanter omkring dit sofaarrangement.

 

fletkurve

Blødt og trygt

De bløde elementer i dit hjem kan nemt være i både din stue, entre, og køkken. Det er kun fantasien der sætter grænser, når hyggen skal ind i dit hjem.

 

Spisebordsstole

skohylde

lænestol

 

Vil du gerne have endnu mere inspiration til den hyggelig boligindretning, så tag et kig på boheme indretningen, du kan også kigge på feng shui, eller den Franske landsstil.


Kommentar(er) 1

Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo