LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Inspiration | Indretning af lille stue - Læs de gode tips!

oprettet d. under Inspiration

Inspiration | Indretning af lille stue - Læs de gode tips!

 

De fleste af os har prøvet at bo i et værelse eller en lille bitte lejlighed.

Enten under studietiden, eller det første sted man finder, når man flytter hjemmefra. Derved finder man ud af, at man er nødt til at få det bedst mulige ud af den plads, man har.

Her kommer nogle gode ideer til, hvordan man udnytter den lille stue bedst muligt.

 

Walter grey hylde naturtræ

Tryk på billedet for at se nærmere på væghyldere fra Walter Grey

Brug vægpladsen som opbevaring

Selvom stuen ikke er så stor, har man stadig behov for opbevaring af forskellige ting og sager. En ide kan være, at man hænger hylder og vægskabe op på væggene.

På den måde får man opbevaringsplads helt gratis. Nu kan dine mapper med vigtige papirer, bøger, samleobjekter, figurer og andre gode og nyttige ting opbevares uden det optager nogen form for gulvplads.

Man kan hænge hylder op helt oppe ved loftet og ned langs væggen. På de øverste hylder kan man sætte nogle ting, man ikke bruger så ofte, men som man alligevel ikke kan undvære.

En sjov ide som opbevaring kan være at hænge spisestuestolene op på væggene. Når man skal bruge stolene, tager man dem ganske enkelt ned fra væggen. Efter brug hænger man dem op igen, og nu kan de bruges til at udstille malerier, bøger og spændende figurer på.

 

En anden ide kan være at hænge nogle kroge op på bagsiden af stuedøren. På krogene kan man hænge nogle stofposer, hvori man kan opbevare sine ugeblade og magasiner. Dejligt at få disse ting samlet så de ikke bare ligger og roder.

Hvilken type sofa skal jeg vælge?

Man kan fint vælge en lille sofa til stuen sammen med en hvilestol og et lille sofabord. Hvis man vælger en sofa med lette ben, og som ikke fylder så meget, er det et kæmpe plus for rummet. Det giver også samtidig mulighed for at bruge nogle opbevaringsbokse på hjul, som man kan køre ind under sofaen.

En super god udnyttelse af gulvpladsen.

 

En anden ide kan være at vælge nogle bænke med låg, der kan åbnes. Så er der mulighed for at gemme nogle ting der.

Du kan bruge bænken som sofa, hvis du lægger nogle tykke skummadrasser på bænken. Madrasserne kan du beklæde med noget lækkert stof, som du synes passer ind i din smag. Derudover kan du sætte nogle dejlige puder i ryggen, så sofaen bliver komfortabel at sidde i.

 

Indretning af lille stue

Hvor kan jeg ellers opbevare nogle ting?

Når du skal vælge et sofabord, kan det være praktisk at vælge et med indbygget opbevaringsplads.

Hvis man vælger et bakkebord, kan man tage bakken af og bære ud i køkkenet. Det er en let måde at dække et kaffebord på og rydde af igen.

Men du kan også bruge et sofabord med hylder og skuffer. Så er der styr på fjernbetjeningen, ugebladene, Ipaden og strikketøjet.

Skulle man være i det kreative hjørne, kan man bygge en repos med nogle trapper i den ene ende af stuen. Inde under reposen kan man lave hylder med låger foran.

På den måde udnytter man pladsen under reposen. Oppe på selve reposen kan man placere sin bogreol eller måske et lille skrivebord.

 

 

 

Vægskab til stue

 

Hvidt tv bord nordisk design

Hvis du gerne vil have et TV-bord i stuen, er det en god ide at bruge en skænk.

Skænken har mange flere skuffer og skabe, og den er samtidig højere, så den fylder op ad væggen i stedet for på gulvet.

Udover tekniske ting, kan man sagtens opbevare både duge, servietter og lys i skænken.

Tip - Kan du ikke få nok af boligindretning, kan du også finde et hav af inspiration her.

 

Har du en stue med skæve hjørner, lofter og vinkler, kan det være en god ide, at finde en løsning på, hvordan man kan bygge en reol op i denne del af stuen.

Reolen skal konstrueres, så man udnytter den skæve plads til fulde.

Få lavet nogle dejlige store hylder, og sæt nogle enkle og fine låger foran.

Hvordan får man en lille stue til at virke større?

Der er flere måder på, hvordan man får stuen til at synes større, end den egentlig er.

7 gode tips til indretning af stuen

  • Drop de tunge gardiner. De får rummet til at trække sig sammen, og får det til at virke mindre. Hæng nogle lette og lyse gardiner op, eller måske nogle hvide rullegardiner. Det bedste vil være, hvis man slet ikke har nogle gardiner hængende. På den måde giver man plads til at lade alt lyset komme ind. Om du kan undvære gardiner afhænger af, om du kan holde ud at blive set af naboerne.

 

  • Vælg møbler med smalle ben. Det giver et let og elegant helhedsindtryk, og virker mere imødekommende.

 

  • En anden ting er spejle. Hæng nogle store og små spejle op på væggene. Det snyder øjet, så man tror, at rummet er meget større end kvadratmeterne fortæller. Derudover giver det også en spændende oplevelse af stuen. I spejlene får man øje på tingene fra nogle andre vinkler, end hvis man kigger direkte på dem. Ja, man kan næsten sige, at hvert spejl bliver til dets eget spændende maleri.

 

  • Det kan godt være, man holder af nogle gamle møbler, man har arvet. Men det er ikke altid, man kan få dem til at fungere i en lille stue. Derfor skal man vælge at købe nogle møbler, man kan skræddersy til rummet. Hvis man ikke kan nænne at skille sig af med de gamle arvestykker, kan man opmagasinere dem, indtil man en dag får en større lejlighed.

 

  • Lad være med at placere alle møblerne ude langs væggene. Inddel stuen i flere områder. Det kan du gøre ved at lægge gulvtæpper rundt omkring. Gerne tæpper i lyse farver. På det ene tæppe lidt ude i rummet, kan du have dit sofaarrangement. På et andet tæppe kan du placere dit skrivebord. Sæt den ene ende af skrivebordet ud fra væggen. Det skaber liv i rummet.
  • Når vi kommer til lamperne, er de også en vigtig del i den lille stue. Hæng gerne forskellige væglamper op rundt omkring. Lyset bevirker, at rummet føles større, og væglamperne optager ikke noget af den dyrebare gulvplads. En Loftslampe over spisebordet vil selvfølge også være en super god ide. Man skal dog ikke vælge en lampe med mørke tunge kupler. Men en lys og let lampe vil helt bestemt fungere godt i rummet.

 

  • Malerier og anden vægpynt kan du hænge en anelse højere op på væggene, end du normalt ville gøre. På den måde giver det lidt ekstra optisk plads for øjet i den lille stue.

 

Velour puffer kare design

 

Klik på billedet for at finde alle puffer og skamler fra Kare Design.

Andre gode tips til stuen

Selvom man har en lille stue, kan man sagtens have plads til gæster.

Både puffer, taburetter og klapstole er gode ting, at have i lejligheden. Puffen er let at flytte rundt med, og kan også bruges som sofabord. Taburetterne kan stables, og klapstolene kan hænges op på væggene med små ophæng.

Du kan også vælge at udskifte døren ind til stuen, så den ikke fylder, når den er åben. Hæng i stedet for et gardin for døråbningen. Det er let at trække for og fra. En anden ting kan være en skydedør. Den fylder næsten ingenting, og kan lukke helt tæt til stuen, hvis man har brug for lidt ro.

Det var nogle gode råd til indretning af den lille stue. Lav evt. nogle tegninger inden du begynder at indrette. Find ud af hvilke mål, de nye møbler har, inden du køber dem. På den måde, er du sikker på, at der er plads til dem. Leg med indretningen af stuen, og hyg dig med det.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo