Kundeservice: 75 88 00 58 (man-ons: 7.30-16.00 tors-fre: 7.30-15.00) /
trustpilot

Gode Ideer til Indretning af Entreen

oprettet d. under Inspiration

Gode Ideer til Indretning af Entreen

Entréen er ofte det første rum, man møder i boligen. Det er her, man træder ind, når man kommer hjem efter en lang dag på arbejdet, og det er her, man modtager sine gæster. Derfor er det dejligt at skabe en hyggelig og varm entré, der både omfavner en og byder velkommen i en glad og venlig tone.

 

Det får både gæster og familie til at føle sig hjemme og godt tilpas.

Men entréen kan være svær at indrette, og ofte er det de praktiske detaljer, der vinder over det æstetiske. Her kommer nogle gode ideer, som du kan bruge, når du skal skabe en entré, der passer lige til dig. 

 

Hvilken stil skal du vælge?

Her afhænger det meget af smag og behag. Nogle holder meget af at indrette med deres fine arvestykker, og andre kan lide den minimalistiske entré i lyse farver. Tag udgangspunkt i den indretning, som du holder mest af.

Knagerække til entre

Man kan sagtens kombinere de forskellige stilarter. Det betyder, at man godt kan sætte et gammelt entrémøbel sammen med en ny væglampe eller en hyggelig hattehylde.

 

Man kan evt. lave en liste med de møbler, som man allerede har, og som man gerne vil have, der skal bruges i entréen. Derefter laver man en liste over de ting, man mangler. Disse ting skal man vælge, så de passer i farverne til de andre møbler.

 

Så er man allerede kommet langt med sin entréindretning.

 

Når man har dannet sig et overblik over møblerne, kan man tegne dem og klippe dem ud. Derefter laver man en lille tegning over rummet. Nu kan man lege med indretningen, ved at placere møblerne på forskellig vis på tegningen af rummet.

Man skal være opmærksom på møblernes og rummets størrelse, så man ikke får indkøbt f.eks. en knagerække eller en bænk, der viser sig at være for stor til den plads, det var tiltænkt den.

 

Forskellige genrer

Hvis du er typen, som godt kan lide en ungdommelig entré, kan man lege med vægfarverne. Hvis rummet er forholdsvis lille, skal man passe på med ikke at vælge for mørke farver. Man kan dele en af væggene op ved at lave en horisontal streg på væggen.

Den nederste del af væggen kan man evt. male petroleumsblå, og den øverste lysegrå.

 

En anden væg kan man male lyserød og de resterende hvide. Find nogle smarte knagerækker og et skoskab i stål. En træskammel eller to vil også se super godt ud sammen med de andre ting. Fuldend looket med nogle spots i loftet.

 

En entré med et råt udtryk, er der også nogen, der holder af. Hvis man har en lille håndværker gemt i sig, kan man selv tømre nogle rustikke brædder sammen så det danner en rektangel. Bredden og højden afhænger af vægstørrelsen.

 

Placer nogle forskellige kroge eller knager rundt omkring på træpladen og hæng nogle metalbøjler på.

Et lille sort sidebord og en metalskammel vil passe godt til knagerækken. I loftet kan man have frithængende pærer uden skærm, eller vælge skæme i petroleumsblå eller sennepsgul.

 

En æstetisk entré falder også i manges smag. Vælg enkle og gedigne møbler og farver. Man kan bl.a hænge en stålstang med 2 wirer op i loftet. Hæng nogle træbøjler på stangen, og hæng dit overtøj op.

 

En fin væglampe med et stramt skulpturelt look vil bestemt også passe godt i entreen. Derudover kan man vælge en lang bænk i en smuk træsort. Find en bænk med plads til fodtøjet, så det ser opryddeligt og pænt ud i entréen.

 

Hvis du gerne vil have en funktionel entré, er det godt at tage udgangspunkt i de ting, man har brug for i entréen.

Det betyder, at det vil være en god ide at lægge en måtte lige inden for døren. Derudover kan man vælge en entréopstilling.

 

Så er der plads til at hænge overtøjet op, samt lægge huer og handsker ind på hylden. Et lukket skoskab vil også være en genial ide, at placere i rummet. Når man så går ind i de tilstødende lokaler, er der fuldstændig ryddet op i entréen. Skønt.

 

Der er også nogen, der foretrækker den hyggelige entré.

 

Her er der mulighed for at placere en flot polstret bænk, der er pyntet med smukke puder i forskellige farver og former. Læg en gulvløber på gulvet og sæt nogle grønne planter, hvor der er plads. Man kan også placere nogle smarte stumtjenere med plads til overtøj og halstørklæder. 

 

Væggene kan man dekorere med fine gamle hatte eller måske nogle malerier, man selv har malet. Èn af væggene kan man tapetsere med blomstret tapet. Det sætter også lidt kolorit over entréen.

Den børnevenlige entré er der helt bestemt også nogen der foretrækker. Man kan lave en væg, som er børnenes.Pynt til entre

 

På denne væg kan man sætte en taburet til hvert barn. Mal taburetterne i hver deres farve. Ovenover taburetterne kan man hænge et lille lukket skab i samme farve som taburetten. Og nedenunder skabene kan man placere en krog, hvor rygsækken og jakken kan hænge.

 

Glade farver giver godt humør!

 

En entré med plads til opbevaring er en genial løsning for dem, der godt kan lide at gemme på ting og sager. Hvis entréen er stor nok, kan man placere nogle lækre skabe, der går fra væg til væg og fra gulv til loft.

Vælg et skab med skydelåger, så det ikke optager plads i entréen, når man åbner lågerne. Man kan også placere en kommode i entréen. 

 

Læg handsker, huer og tørklæder ned i kommodeskufferne. Det er gode ting, at have lige ved hånden, når man skal ud af døren.

 

Såfremt man har en lille entré, kan man snyde øjet ved at hænge nogle store spejle op på væggen. Det skaber en optisk illusion, så man tror, at entréen er større, end den er. Vælg nogle knager på væggen, der ikke fylder så meget ud i rummet, og hæng et skoskab på væggen. Så falder man ikke i fodtøjet, når man opholder sig i entréen.

 

Det kan også være belejligt at have nogle siddepladser i entréen. Når man skal snøre sine sko og snørebåndene driller, er det dejligt at sidde ned og løse dette problem. Det kan også være, man er blevet færdig til at komme ud af døren, og sidder og venter på at resten af familien skal blive klar.

 

Så kan man sætte sig på en lækker entrébænk og slappe lidt af i stedet for at stå og få trætte ben. Måske har man hængt en lille væglampe op ved siden af bænken, så man har lidt læselys, hvis man lige kan nå et kapitel i sin bog inden byturen.

 

Ideer generelt

I de fleste entréer vil det pynte hvis man dekorerer med andre ting, end lige møbler.

Det kan bl.a. være gulvløbere, grønne planter, væglamper, spejle, sjove figurer, vægure, tapeter og lamper.

 

Det man blot skal være opmærksom på er, at man ikke putter for mange små ting ind i rummet.

Vælg f.eks. at indrette med gulvløber, spejl og figur eller tapeter, lamper og grønne planter. Det bliver mere overskueligt at arbejde med, når man skal indrette entréen.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål (8-22 alle dage)

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ gratis fragt til døren
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo