Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Sådan Monterer Du Fototapet

oprettet d. under Guides

Sådan Monterer Du Fototapet
Toggle Zoom

Står du og ønsker en makeover til børneværelset?

 

Det kunne også være stuen eller soveværelset trængte til et frist pust.

 

Med fototapet giver du rummet et helt nyt udseende og skaber de bedste rammer.

Hos os finder du et bredt udvalg af fototapeter, både til dig og til de små.

 

Inden du går:

Inden du går i gang med, at monterer fototapet på dine vægge, er det vigtigt, at samle de ting, som du skal bruge.

​​​​​​

Tapet til børneværelset

 

 

Forberedelse til montering af fototapet

 1. Tapetlim
 2. En liter koldt vand
 3. Blyant og papirtape.
 4. Måleredskaber (båndmåler, lineal etc.)
 5. Pensel til lim
 6. Børste og rulle til tapetet
 7. Schweizer kniv
 8. En blød svamp eller klud
 9. Cuvette til fremstilling af lim
 10. Saks

 

Nu har du samlet de ting du skal bruge. Derfor kan du nu begynde, at lave selve forberedelserne til monteringen af tapetet.

Inden du starter monteringen

 1. Forbered væggen, du gerne vil have tapet på. Vægoverfladen skal være fuldstændig rengjort, tør og fri for eventuelle fedtrester. For, at optimere resultaterne gør du klogt i, at dække væggen med hvid overfladebehandling.
  OBS: Ikke-vævet tapet masker mindre ufuldkommenheder, men hvis mangler er dybe, skal det fyldes før tapetet sættes på.
  Hvis væggene er i kontrastfarver, anbefales det, at du dækker dem med en lys farve. Før du påsætter nyt, gør du klogt i, at fjerne eventuelle rester af tapet, fra overfladen af væggen.
 2. Skær rullen med vægpapir langt den stiplede linje.
 3. Udfold strimlerne i den rigtig rækkefølge og tjek mønsteret for eventuelle fejl, samt om kanterne tilpasser hinanden. Hvis der skulle være et problem, så kontakt os for, at få rullen erstattet.
 4. Forbered limen. Når du bruger Bimago tapetlim: bland en pose (50g) i en liter koldt vand og afvent i 15 minutter. Efter de 15 minutters ventetid røres limen igen. Derefter kan du starte behandlingen.

 

Godt at vide: på grund af processen med limtørring anbefaler vi ikke vægpapir i områder med en lav luftfugtighed og lufttemperatur lavere end 10 grader. Den mest optimale rumtemperatur under vægpapir og tørring, er mellem 18-21 grader.

Montering og installation af ikke-vævet tapet

1. Ved hjælp fra det rette åndelige niveau og en lineal på et valgt fragment af væggen, skal du markerer lige lodrette linjer hver 50 cm, som du vil vedhæfte bånd af tapetet.

 

2. Er der et vindue på den valgte væg, skal du for, at gøre det nemmere for dig selv, starte nær det og derefter bevæge dig mod væggen.

 

3. Påfør den forberedte lim på overfladen af væggen, dedikeret til første stribe af tapetet (dette kan være lidt bredere end bredden af en enkelt stribe). Spred et tyndt lag lim ved hjælp af en børste. Tag forbeholde for, at limlaget ikke er for tykt og det ligger ensartet. Anvend ikke lim på tapetet.

 

4. Tag den første stribe af et tapet. Sørg for, der hvor toppen er, at du starter fra den rigtige rulle. Rul det op ved, at starte fra bunden (men mønsteret inden) eller bare forsigtigt fold det over for, at undgå at snavse overfladen af tapetet.

 

5. Placer derefter den øverste del af strimlen på det korrekte sted og i den korrekte højde til et klæbemiddelbelagt fragment af væggen. Forsigtigt udvid striben og hold den på hele længden.

 

6. Kontrollér om den første stribe er placeret lige efter de udpegede linjer. Hvis ikke, glid striben påpasseligt indtil du det opnår den rigtige position.

 

7. Brug en børste. Forsigtigt glat overfladen af tapetet, fjern uligheder og luftbobler. Flyt børsten i en cirkelbevægelse fra midten af en stribe til siden, startende fra den øvre overflade. Pas på – lad ikke penslen blive snavset af limen.

 

8. Gentag disse trin for de næstkommende striber af tapetet. Bemærk venligt, at mønsterets kanter, skal være lige matchet.

 

9. Overskydende lim kan fjernes med hjælp fra en blød, dæmpet svamp eller klud. Vær forsigtig – gnid overfladen af et tapet med en tør svamp. Gør det ikke for hårdt, da det kan lede til ødelæggelse af mønsterets form.

 

10. Når du er færdig med, at holde og striberne er udglattet med en børste, skal du afskære alle overflødige dele af tapetet, ved hjælp fra en værktøjskniv. Sørg for, at kniven er ren og skarp. Brug af sløve eller dårlige værktøjsknive kan forårsage skade på tapetet.

 

Tapet med elefanter til børneværelset

Efter påsætningen af tapetet

 1. Igen skal du sørge for, at tapetet løber til væggen over hele overfladen, at striberne påføres lige og at mønsteret ikke er blevet deformeret. Den bedste evaluering kan udføres fra en afstand på ca. 1-2 meter. Bemærker du, at mønsteret har skiftet form (kort efter udførelsen), kan du stille og roligt flytte en stribe af væggen, for at udligne det, med resten.
   
 2. Brug en malerrulle og tag igen overfladen af tapetet. Der kan stadig være nogle små luftbobler tilbage, som du ikke kan fjerne. De vil dog forsvinde inden for 1-3 dage, af sig selv.
   
 3. Husk, at holde temperaturen over de 10 grader og sørg endvidere for konstant gennemtræk i rummet.
   
 4. Du gør klogest i ikke at forsøge, at tvinge den naturlige tørringsproces. Endvidere ikke tage imod råd og lignende, der kunne modsige det. Hvis det er muligt, undgå intens varme. Især hvis tapetet er påsat tæt på varme elementer, som brændeovne, radiatorer etc.

 

Her har du en fuld guide til udførelse af fototapet. Sørg for, at læse punkterne grundigt igennem for, at opnå det bedste resultat.

Du skal være påpasselig når du arbejder med tapet, hvis du ønsker et varigt og flot resultat.

 

Et fototapet kan bidrage med så meget lækkert til dit hjem. Det giver rummet en helt ny facon og skaber et friskt og levende rum. Hvis du er i gang med, at lave et helt nyt rum, kunne det være at, du også ville lærer hvordan du maler møbler? Du er måske i gang med den helt store makeover og der er ikke noget, en klat maling ikke kan gøre.

Det kan også være, at dine møbler blot trænger til en rensning?

 

Uanset hvad du står over for, er der råd for det.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top