Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Loftlampe I Gipsloft – Så Enkelt Er Det!

oprettet d. under Guides

Loftlampe I Gipsloft – Så Enkelt Er Det!
Toggle Zoom

Hvor tung må en loftlampe være, hvis du eksempelvis kun har et lag gipsplader at gøre med, som lampen kan hænge i? Svaret kommer her.

En god tommelfingerregel er, at ting som vejer over ca. 5 kg. altid skal gøres fast til selve konstruktionen. Dette betyder at det gerne skal gøre fast til eksempelvis bærende bjælker eller spærfoden. En god ide (eller lad os hellere kalde det et must) er at benytte dig af raw plugs.

 

Skøn loftlampe fra tyske Kare Design

Dining Concrete Cinque Loftlampe fra Kare Design

 

Hvad er rawplugs?

En rawplug er en lille rørformet prop, hvis funktion er at styrke en skrues hæfteevne, så den sidder bedre fast i en hård væg. Det kunne være en væg eller et loft af eksempelvis beton, gips eller mursten. De fleste rawplugs derude er lavet af plastik, men de findes også i metal. Grunden til at rawplugs er opfundet skyldes, at hvis du skruer en skrue ind i en væg uden, vil den ganske enkelt ikke sidde ordentligt fast, og vil derfor falde ud. Dette vil ikke ske, hvis du har en rawlplug installeret i væggen. Du kan læse meget mere om raw plugs og hvilke forskellige typer, som findes på markedet HER.

Sådan hænger du lampen op i gipsloftet

Vi har delt det op i 3 nemme steps, så det er ekstra nemt for dig. Følg blot disse, og så er din næste loftlampe i gode hænder.
 

  1. Lav et hul direkte op i gipspladen og videre op i det materiale, som gipspladen er gjort fast på.
     
  2. Installer din rawplug op i hullet.
     
  3. Skru lampen fast.
     

Sværere behøver det faktisk ikke at være, at hænge din nye lampe op i gipsvægge. Har du brug for mere generelle råd til, hvordan man hænger en lampe op kan du læse det i nedenstående artikel:

 

Læs også: Sådan hænger du en lampe op

 

Her vil du få et større indblik i, hvad du skal være opmærksom på rent sikkerhedsmæssigt, samt de en lille lækker videoguide med vores allesammens handyman Jørgen Leth.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top