Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Behandling af Plankebord – Hvordan griber jeg det an?

oprettet d. under Pleje og vedligeholdelse

Behandling af Plankebord – Hvordan griber jeg det an?
Toggle Zoom

Hvordan du skal forholde dig til behandling af plankebord, afhænger naturligvis af hvilket træ, det er lavet af.

 

Plankeborde kan, som andre træ-bordplader, behandles på flere forskellige måder. Langt de fleste anbefaler sæbe eller olie behandling, men det er også muligt at lakere bordpladen. De tre muligheder, giver tre forskellige resultater.

 

En sæbebehandling giver bordet et råt look, og ser mere naturligt ud, da bordpladen vil fremstå næsten ubehandlet. Dette betyder dog også at den er mere modtagelig for fedtpletter og skidt, der kan være vanskeligere at fjerne, end ved de andre behandlinger.

 

plankebord, plankeborde, boboonline, behandling, oliebehandling, sæbebehandling

 

En oliebehandling beskytter bordpladen bedre end en sæbebehandling. Det kan også ses at bordet er behandlet. Ofte vil en oliebehandling gøre bordet mørkere, men det er muligt at købe bordpladeolie i forskellige toner, for at styre hvilken farve, træet får. Her er det en god ide at spørge en farvehandler til råds. Det er dog vigtigt du sikrer dig at den olie du vælger, er egnet til bordplader.

 

En lakering af bordet, giver bordpladen et blankt finish. Man siger, at hvis du vil se hvordan dit bord vil se ud lakeret, skal du gennemvæde en del af træet. Dette minder om det færdige look, du vil få med en lakering. Også her, er det vigtigt du spørger en farvehandler til råds, inden du anskaffer dig lak til bordet.

 

Er du i tvivl om, hvordan du kommer videre herfra? Læs om hvordan man behandler egetræs møbler.

 

Overvejer du at anskaffe dig et plankebord, kan du se vores udvalg af plankeborde her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top