Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Hvilket stof skal jeg vælge til min sofa?

oprettet d. under Guides

Hvilket stof skal jeg vælge til min sofa?
Toggle Zoom

Når du skal vælge hvilket stof/tekstil din nye stofsofa skal have, er der flere ting du skal overveje. Der er de helt basale ting som materiale, farve og evt. mønster. Og så er der overvejelser ifht. brugen af din nye sofa, heraf slidstyrke samt evnen til at afvise smuds og pletter.

Overvejelser ved køb af ny sofa

Før du køber en ny sofa bør du overveje, hvad den skal bruges til. Er det en sofa, som skal stå i entreen som ”pynt” eller er det en sofa, som skal stå i stuen og bruges af en hel familie, hvor der evt. er småbørn.

Uld er et mere slidstærkt materiale end fx bomuld og hør.

 

Et stof/tekstils slidstyrke måles i martindale. I private hjem skal martindale gerne være mellem 10.000 – 25.000, hvor den på offentlige steder skal være helt op til 45.000 martindale.

 

Læs guide til martindale her

 

En hård polstring kræver større slidstyrke end en blød polstring. Bemærk også at polstringen oftest er forskellig fra sæde til armlæn.

Undgå at din sofa står i direkte sollys, da sofaen med tid vil falme. Bemærk at uld oftest har en større lysægthed end bomuld.

 

Overvej også hvor mange timer ad gangen du kommer til at bruge i din nye stofsofa. Det er nemlig ikke rart at komme til at svede baglårene efter at have siddet i sin sofa et stykke tid. Dette sker når tekstilet ikke absorberer fugt og varme. Her er uld et enestående materiale, fordi uld absorberer fugt og varme på en helt fantastisk måde.

Skal du have ny stofsofa?

Hos os får du prismatch og gratis levering på et stort og lækkert udvalg af sofaer.

Se vores sofaer her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top