LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Nyt børneværelse på en weekend – sådan gør du

oprettet d. under Guides, Inspiration

Nyt børneværelse på en weekend – sådan gør du

Som barnet vokser, vil det være nødvendigt at ændre lidt på indretningen på børneværelset engang i mellem. Baby, barn og teenager vil næppe foretrække samme dekoration, men faktisk behøver det ikke tage mere end en weekend at fikse barnets værelse op.

 

Indretningen af børneværelset er en smagssag og skal passe til det individuelle barn. Der er mange ting at forholde sig til såsom alder, køn og interesser. Afhængig af hvor store ændringer man ønsker at foretage, så behøver man ofte ikke gøre så meget, før værelset fremstår nyt og spændende.

 

Vægge

Mange vælger en lys nuance, og nogle af de mest populære farver er lysegrå, støvet rosa, støvet blå-lilla og støvet grøn. Det vil sige farver, der passer godt til det meste, og som kan holde i mange år og til mange aldersgrupper. Hvis det er nødvendigt med en gang maling for at give børneværelset nyt liv, så anvend gerne en malersprøjte, idet det kan få malerarbejdet til at gå langt hurtigere end med en pensel – det er nødvendigt, hvis man kun har en weekend. 

VI har desværre ingen malersprøjter på shoppen, men du kan finde et godt overblik over muligheder inden for malersprøjter her

 

Du kan også vælge at tapetsere væggene med børnevenligt tapet (med for eksempel dyr, riddere eller prinsesser), men så skal du være opmærksom på, at du nok kommer til at fjerne det igen, når barnet bliver ældre.

 

Hvis du gerne vil personalisere børneværelset med ting, som barnet godt kan lide, så kan du i stedet hænge billeder eller plakater op – de er langt lettere at skifte ud end tapet. I dag findes også masser af selvklæbende bogstaver, som man kan sætte direkte på væggen til yndlingscitatet, digtet eller idolets navn. Du kan også overveje selvklæbende stjerner til en stjernehimmel i loftet.

 

I et mindre børneværelse vil det desuden være smart at anvende vægge til opbevaring, således at der er masser af gulvplads til leg. Placér reoler og hylder her til opbevaring af for eksempel bøger, nipsgenstande og legesager. Hæng dem gerne højt.

Seng til børneværelsetBørneværelset dekoration af vægge

 

Seng

Afhængig af alder skal barnet have en tidssvarende seng. Hvis her er tale om et lille barn, så vælg en babyseng i god kvalitet, som kan holde nogle år. Hæng eventuelt en farverig uro over, som fanger babyens blik.

 

Er her tale om et større barn i skolealderen, skal han eller hun have en rigtig seng. Her kan det betale sig at være forudseende og købe en seng, der kan anvendes i mange år, men tag også børneværelsets størrelse med i betragtning.

En køjeseng kan være en fordel, hvis der er to børn, da det sparer plads, men det kan også være en ide at købe en køjesengskonstruktion uden den underste seng og placere sofa, skrivebord eller legehjørne her. Så sover junior oppe, hvilket de fleste børn synes er sjovt, og der er maksimal udnyttelse af pladsen herunder.

 

Det kan være sjovt og sødt at købe en seng, der er formet som for eksempel en karet eller racerbil, men vær opmærksom på, at en sådan vil skulle udskiftes, når barnet bliver ældre og skifter smag.

 

 

Gulvet – plads til leg

Et af børneværelsets vigtigste funktioner er leg. Derfor er det nødvendigt, at der er god plads på gulvet. Det betyder også, at det kan give nogle udfordringer, hvis pladsen er trang. Derfor må man være kreativ med indretningen, således at gulvpladsen holdes fri. Det kan man for eksempel gøre ved at anvende vægge til opbevaring via reoler eller hele reolsystemer – især af legesager. Hvis du er en rigtig gør-det-selv-person, så kan du også overveje at bygge en hems, som vil give mere luft.

Gulvtæppe

Et gulvtæppe kan især være med til at give et personligt præg, og du kan købe gulvtæpper med forskellige motiver relativt billigt. Du kan få alt fra racerbaner til sandstrande, ridderturneringer eller bondegårde. Gulvtæppet må gerne være blødt, da barnet ofte sidder på gulvet og leger, og hvis muligt kan det passe sammen med puffer, opbevaringskasser eller skamler.

Indretning af børneværelset opbevaring

 

Indretning af børneværelset

 

Garderobe

Der skal også være plads til barnets tøj og private ejendele, og her er det nødvendigt med skabe/kommode. Husk at her er stor forskel på, om man indretter et værelse til mindre børn eller teenagere, for teenagere vil have brug for mere plads til tøj. En mindre kommode kan være nok til barnet, hvilket også giver mere plads til legeområdet og gå gerne efter en kommode i en neutral farve, der kan anvendes længe. Hvis et klædeskab fylder for meget, kan du også hænge en bøjestang frit op, så barnet/teenageren kan få mere visuel glæde af det tøj, der hænger fremme.

Huler til leg og tryghed

Børn er meget glade for huler, så giv gerne barnet muligheden for dette trygge område – for eksempel i hjørnet eller under køjesengen (uden underkøje). Hemsen kan også anvendes som hule eller seng – bare husk sikkerheden, så barnet ikke kan falde ned. Det gælder også, hvis her er tale om et værelse til et mindre barn, hvis værelset ligger på første sal – så er det nødvendigt med et trappegitter. Man kan desuden købe huler i ”telt-form”, som er skabt til formålet. De giver trygheden i sig selv og kan sagtens placeres på gulvet og være midtpunkt.

 

En sengehimmel over sengen kan også fungere som en hule.

Skrivebord

Et børneværelse bør indeholde et skrivebord, som barnet kan lave lektier ved og bruge som arbejdsplads. Vælg gerne et neutralt bord i hvid, sort eller træ og dekorer det med personlige genstande for et individuelt præg, så barnet føler, at det passer til ham eller hende. Det kan for eksempel være lyserøde papirkurve, blyantholdere, lamper eller opbevaringsbokse til prinsessen.

 

Hvis børneværelset ikke er så stort, kan man med fordel købe en køjeseng uden underkøje og placere skrivebordet der, hvor den underste køje ville have været. Hvis værelset er stort nok, kan man også placere en sofa her, så barnet har et sted at være sammen med vennerne – det er især vigtigt, hvis her er tale om større børn og teenagere. En sovesofa kan være et godt valg, da den gør det lettere at have overnattende venner.

Skrivebord til børn

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo