LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Bålfade til din have

oprettet d. under Guides, Inspiration

Bålfade til din have

Hvad er et bålfad?

Hvis du går og drømmer om at have et bålsted i haven, men ikke kan overskue at bygge et, så er et bålfad lige noget for dig! Et bålfad i haven er nemlig den perfekte måde, at få den hyggelige bålstemning derhjemme, uden at skulle lave en rigtig bålplads. Derudover kan det flyttes på, så du selv bestemmer præcist, hvor du vil lave bålet. Du kan altså tage det med over til naboen, med i sommerhus eller bare pakke det væk, hvis det ikke skal bruges. Mulighederne er mange!

Læs med herunder, hvis du vil vide mere om bålfade.

 

Søger du mere inspiration til Bålfade? Hop ind på Bålfade.dk og tag et kig.

 

Bålfad

Bålfadets materiale

Et bålfad kommer i mange forskellige materialer. De to mest brugte er dog støbejern og stål, da de kan holde til den høje varme, som bålet udgiver. Støbejern er et materiale, som man kan have stående udenfor, selv i hård blæst, da det er meget tungt. Man skal dog sørge for at holde det tørt, da det ikke er rustfrit. Derudover, er det nemt at vedligeholde, hvilket gør det til et populært materiale. Stål er, i modsætning til støbejern, et meget let materiale. Det gør, at bålfadet er nemmere at flytte rundt på. Bålfadet af stål vejer faktisk 40-70 kilo mindre, så et støbejernsfad er næsten ikke til at rykke med. Dette er noget som du skal have i tankerne, når du vælger et bålfad.

 

Rundt bålfad

Formen på bålfadet

Derudover kan et bålfad fås i flere forskellige afskygninger. Du kan få et bålfad i trekantet, rundt eller firkantet design, bare for at nævne nogle. Derudover kan du få et bålfad på ben, hvis du ønsker det hævet mere over jorden end den fod, som normalt er under fadet. Du skal også vælge, hvilken størrelse diameter du ønsker dit bålfad skal være. Der varierer størrelsen normalt imellem 80 og 120 cm. Det er altså vigtigt, at du vælger den størrelse, som du ønsker til din have.

Bålfad på strand

Hvad kan et bålfad bruges til?

Vi vil nu komme med nogle bud på, hvad du kan bruge et bålfad til, i tilfælde af, at du skulle være i tvivl. Det åbenlyse er selvfølgelig, at du kan bruge det til at have en hyggelig aften omkring. Du kan invitere naboen over, dine børn kan have venner på besøg til skumfiduser, eller du kan sidde for dig selv med en bog, og nyde varmen fra ilden.

 

Derudover, kan du bruge det til at lave mad over. Der findes et hav af retter, som kan laves over bål, og specielt gryderetter og supper finder vi specielt velsmagende, og ikke mindst nemme, at lave. Desserter kan også nemt laves over bål. Pandekager, skumfiduser, s’mores og grillede bananer er bare nogle få af de lækre desserter, som du kan lave. Kun din fantasi sætter grænser!

Bålfad i skov

Tilbehør til dit bålfad

Tilbehør til bålfade, er også noget, som du skal overveje. Specielt, hvis du skal lave mad, så har du brug for noget tilbehør. Hvis du skal lave supper og gryderetter, så vil det være en idé at anskaffe en bålgryde i støbejern til dette. Derudover kan en rist bruges til mange ting, f.eks. til at sætte bålgryden på. Derudover kan risten også bruges som grillrist, til at lave mad på. Du skal bare sørge for, at risten passer til dit bålfad.

Du kan også anskaffe en pande beregnet til bål, som kan bruges til at stege ting på. Fælles for bålgryden og bålpanden er, at de skal være lavet i støbejern eller stål. Dette skal de være, for at kunne modstå den høje varme i bålet.

Bålfad i rust

Regler for brug af bålfade

Uanset, om du har et bålfad eller om du tænker på at anskaffe dig et, så er der fem regler som du skal være opmærksom på. Disse vil vi nu kort lægge ud for dig.

 

  1. Placér dit bålfad 10 meter fra bygninger. Dette hæves til 15 meter, hvis der er stråtag i nærheden.
  2. Hvis du har nåletræsbevoksning i nærheden, så er den minimale distance til dette også 15 meter.
  3. Samme distance på de 15 meter gælder, hvis du er i nærheden af letantændelige og branfarlige stoffer.
  4. Afstanden skal fordobles, hvis vindhastigheden ligger mellem 5,5 og 10,7 m/s. Hold derfor øje med vinden.
  5. Overstiger vindhastigheden 10,7 m/s, så må du slet ikke lave et bål i dit bålfad. Sluk bålet hurtigst mulig, hvis du allerede har gang i det.

 

Bålfad i sort stål

 

Vi håber nu, at vi har givet dig den information om bålfade, som du ønsker. Du skal først og fremmest vælge, hvilket materiale du ønsker dit bålfad i. Du skal også vælge, hvilken form dit bålfad skal have, samt, hvilken størrelse diameter det skal have.
Yderligere har vi præsenteret nogle bud på ting du kan lave med dit bålfad. Det var blandt andet familiehygge og mad-idéer, som vi viste for dig. Til sidst fremlagde vi fem regler, som du skal huske at overholde i dit brug af bålfad. Verdenen af bålfade er stor, og der findes helt sikkert et, som passer til dig. Kom i gang med at lede!

 

Er du på udkig efter et nyt bålfad? Køb bålfade her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo