Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Sådan indretter du dig eksklusivt med marmor

oprettet d. under Inspiration

Sådan indretter du dig eksklusivt med marmor
Toggle Zoom

 

Marmor er og bliver et materiale der er efterspurgt, på markedet og i mange menneskers hjem. Det, de fleste elsker ved marmor er, at det er holdbart, det eksklusive look og de unikke mønstre marmor besidder. Dog er det ikke ensbetydende med, at det er let, at indrette med. Det kan, for nogen, være svært, at indrette med marmor fordi, at marmor har en så stor karakter. I denne guide bliver du klogere på hvor, hvad og hvordan du kan få marmor bedst til udtryk i din indretning. Læs hvordan, og kom i gang med den ultimative makeover af dit hjem. 

Facts om marmor

marmor, marmors historie, marmor historie, marmor grækenland, marmor italien

Marmor er et eksklusivt materiale, der er svær ikke, at holde lidt af. Marmor er en bjergart der er dannet ved omkrystallisation af sedimentære kalkbjergarter. Marmor findes i hele verden.

 

Der findes nogle utrolig fine marmorsorter i Brasilien, Argentina, Colombia etc.., og rundt omkring i Nordamerika. Marmor findes også i Skandinavien, faktisk så tæt på, at det er vores kære nabolande, Sverige, Norge og Tyskland.

 

Frankrig har det største udvalg i typer af marmor, faktisk svimlende 250 typer. Grækenland og Italien er dog de to lande der er mest kendt for marmor. 

 

 

Skab historie med marmor skulpturer

Som nævnt er marmor genkendeligt i Grækenland og i Grækenland brugte man marmoren til bygninger og skulpturer. Så indfører du en marmor skulptur i dit hjem, så er der også lidt historie bag ved, hvilket giver dit hjem betydning og et betydeligt bagland.

 

Dit hjem er nok det mest personlige du har, så hvorfor ikke indfører lidt fra alle verdenshjørner og fra historien? 

 

Vis din intellektuelle side frem

I modsætning til andre pyntegenstande, er det især skulpturer der bliver kommenteret og lagt mærke til. Så hvis du anskaffer dig en skulptur, så kan du komme med en fed historie for hvorfor du har lige netop denne skulptur og vise dig fra din intellektuelle, smarte og kloge side. Det er da altid fedt lidt anerkendelse, ikke? 

 

Fodr' din smag 

Er du bare generelt vild med elementer der giver noget historie og sætter nogle tanker i gang, så kan du næsten ikke være foruden skulpturer. En marmor skulptur er nok et af de mest eksklusive materialer hvad angår skulpturer, så er det ikke bare noget med, at finde den rette for dig? 

marmor, marmor skulpturer, skulptur, marmor skulptur, boboonline, marmor, sort marmor, hvid marmor, grå marmor

Pynt op med side- og hjørneborde 

marmor, marmor hjørnebord, marmor hjørneborde, hjørnebord, hjørneborde

I den moderne indretning i dag, er et side- eller hjørnebord nærmest blevet en generel del af indretningen, og det er da ikke så underligt.

 

Med et sidebord kan du adsprede tingene fra sofabordet og sidebordet lidt, så dit sofabord ikke pludselig er fyldt op med diverse ting.

 

Endvidere er det supersmart når du eksempelvis sidder med en bog eller andet, at du ikke skal til, at række ind over bordet og kigge væk fra bogen, du kan bare lige tage armen til side.

 

Et hjørnebord er blevet en indretningsgenstand i rigtig mange hjem. Noget det især er kendt på er, at de står i et hjørne i dagligstuen med en plante og nogle bøger eller blade på. Det ser super luksuriøst, enkelt og rart ud og samtidig har det jo den funktion, at alle bladende/bøgerne ikke lægger og flyder på bordet. 

 

Der er et hav af indretningsmuligheder hvad angår sådanne bordtyper.

 

De fylder ikke meget og de kan lyse ethvert rum, hjørne og område op. Så få gang i din kreativitet og indret dig. 

marmor, marmor sidebord, sidebord, sideborde, marmor sideborde

 

 

 

Lys hjemmet op med marmor 

Noget marmor egner sig godt til, er lamper. Grunden til dét er, at marmor ser superskarpt ud i sammenhæng med andre materialer. Marmor, glas og en lysende pære er det ultimative middel til, at få opmærksomheden hen imod lampen eller dét lampen lyser imod. Med en god lampe i marmor sikrer du dig også en lampe i rigtig mange år.

 

En lampe i sig selv er iøjnfaldende, men hvad så hvis dét der er iøjnfaldende, også er det du gerne vil have, er det? En marmor lampe ville da ikke skade, at få i fokus hvis man er så heldig, at være beriget med en - så hvorfor ikke blive en af dem? 

 

Det fede ved en marmor lampe er; 

1. Du får lys! Hurra! Lys er altid godt!

2. Du får en holdbar lampe! Slut med ødelagte plastiklamper!

3. Marmor giver dit hjem noget interessant og spændende med dets mønster!

4. Du behøver ikke alverdens supplerende pyntematerialer, du har allerede fået plus på overskudskontoen med en marmor lampe! 

5. En marmor lampe er ekslusiv, og det ville da være løgn hvis ikke, at man indrømmede at vi alle elsker lidt eksklusivitet. 
 

marmor lampe, marmor, marmor lamper, lamper, lampe

 

Kombination af sofaområde og tv-bord 

tvbord, tv-bord, marmor bord, marmor borde, marmorbord, sofabord

Den mindre stue

Har du en mindre stue, så kunne du med fordel skabe en rød tråd via bordene i dagligstuen. Det kunne som eksempel være tv-bordet og sofabordet, der kørte samme stil. 

 

Marmor er som tidligere nævnt, rigtig god i sammenhæng med andre materialer, så du kunne jo skabe et dynamisk og stilrigt design i stuen med borde i to materialer. 

 

Den store stue

Har du en stor stue, kan det også sagtens se fedt ud. Faktisk ville det skabe lidt sammenhæng i det ellers store rum, at have flere elementer i samme design, sådan, at man kan se, at der er en del af hinanden. 

 

Der er et hav af sammensætninger du kan lave med møbler, der er i samme design. Noget andet der er super moderne, er to borde i samme design, bare forskellige størrelser. Det kan du også nemt udnytte med ensartede møbler. 

 

Den røde tråd 

Når du skal forsøge, at skabe en struktur i dit hjem er det vigtigt, at have noget der forbinder det og hvis det hele er i samme farve, kan det godt blive lidt kedeligt. I stedet kunne du jo placerer én marmor genstand i alle rum og på dén måde skabe en rød tråd i indretningen. 

 

 

 

 

 

Kombination af marmor og konsolbord 

Konsolborde er et hit i indretningen og er i stigende grad blevet endnu mere populært. Et konsolbord fungerer supergodt som bord med pynt på, men i marmor er det pynt i sig selv, i sit luksuriøse udseende.

 

Indendørs planteunivers på konsolbordet 

Et konsolbord fungerer rigtig godt som pyntebord, så hvorfor ikke give det et frisk pust med planter? Marmor og planter ser skarpt ud i sammenhæng, så ud og find nogle planter og skab et planteunivers, fyldt med liv. 

 

Skulpturer og andre pyntegenstande 

Noget andet, kunne være en superflot skulptur med noget dertilhørende pynt såsom en lysestage, en vase eller lignende. 

 

Bevar enkeltheden 

Er du til det enkle, så er et konsolbord også ideelt. Du kan selv styrer hvor meget du vil udstyre konsolbordet med, da konsolbordet i sig selv godt kan stå uden supplement fra andre genstande. 

konsol, konsolbord, marmor konsolbord, marmor konsolborde

 

 

Stumtjener - et godt førstehåndsindtryk i entreen

marmor, stumtjener, marmor stumtjener, sort stumtjener marmor

Noget andet du gør klogt i, at have fokus på i din indretning, er et godt førstehåndsindtryk. Din entré giver allerede nye besøgende et indblik i dit  hjem, så sørg for det er et godt indblik. 

 

En stumtjener skaber karakter​​​​

En stumtjener er ofte et møbel du ser i ældre menneskers hjem, men i den moderne indretning, er den blevet super in igen. En stumtjener er ud over dens pæne ydre, super god, at have og let lige, at smide en jakke på. 

 

Favoritjakken kan hurtigt tages på 

Har du en fast jakke du går med, så er en stumtjener ideel. Det kan være du har et skab i gangen med bøjler til overtøj og det kan godt være besværligt, hvis du går ud og ind mange gange i løbet af dagen. Du kan her supplerer med en stumtjener til det tøj, du går mest i. 

 

 

Det vidste du ikke om marmor

Marmor er oftest kendt som dette sorte, hvide eller grå materiale med flotte mønstre i, men vidste du, at du også kan få marmor der har et mere naturlignende look? 

 

Det naturlige med det stilrige 

Træ, jordfarver og naturlige farver er meget populært, men hvad hvis du kunne lave en kombination af det luksuriøse sammen med det naturlige? Det kan du! Marmor fås også i naturudgaven, som også besidder et super lækkert ydre. 

 

Træstilen, bare i mere hårdt materiale 

Træborde skal passes, plejes og kæres om for, at de bliver ved med, at stå flot. Marmor derimod har langt mindre pleje med sig, og er et holdbart materiale. Det fede ved natur marmor er, at det har lidt af det gode fra alle verdener. Det er både naturligt i farven, men samtidig er det rustikt og yderst holdbart. 

 

Tag en chance i indretningen 

Som før beskrevet, er marmor utrolig lækkert sammen med andre materialer. Så hvis du anskaffer dig et marmorbord, kunne det være du skulle være modig og finde en sofa, i en vildere farve, eller måske nogle pynteelementer som er i vildere farvere, end du normalt ville vælge? Uanset, så er du sikker på, at marmor kan bære farverne, fordi, at marmor har den evne, at det passer godt med dét, det bliver sat op imod. 

natur marmor, marmor træfarvet, naturligt marmor, naturfarvede marmor, marmor bord, bord, borde

 

Udsmyk køkkenet med marmor

marmor, marmor service, marmor tallerken, marmor tallerkner, tallerken, tallerkner, service

Et sted, marmor er vældig populært, er i køkkenet. Mange genkender marmor køkkenbordplader, men faktisk er det også ret så populært til service som tallerkner, skærebrætter og fade

 

Lav lækre dekorationer med marmor og smørrebrød 

Vi ved alle sammen godt, at øjnene og bliver mættet en smule af, at se noget lækkert. Hvis maden er pænt opdækket på tallerkenen, bliver den en smule mere tiltalende. Lav nogle lækre smørrebrød og placer dem på flotte marmor tallerkner. 

 

Vitrineskab med marmor tallerkener 

Et andet hit er vitrineskabe, men hvad er et vitrineskab uden den rigtige service indvendig? Hvad kunne udsmykke vitrineskabet mere, end flotte marmor tallerkner? Det giver et eksklusivt look til det yderste og det skader vel ingen! Dertil kunne du jo finde alverdens andre ting i marmor og så lave det til stedet med marmor-inventar. 

 

Tallerkensæt, er hyggeligt og flot 

Det kan være du har fået en ny hobby hvad angår sæt i køkkenet. Kør stilen helt i hus og anskaf dig tallerkener i marmor i frokost- og middagsstørrelser. Dertil kunne du finde fade, kopper, og andre ting, som også passer ind i stilen - lyder det ikke bare delikat? 

 

 

I denne guide blev du forhåbentlig klogere på hvordan du kan integrere marmor i indretningen. Det er selvfølgelig altid en smagssag når det omhandler farver og materialer, men det kan jo være det var på tide, at du sprang ud i noget helt nyt? Ofte er det sådan med nye ting, at vi som mennesker lige skal vænne os til det, men efter lidt tid bliver vi faktisk endnu gladere for det - netop fordi det er anderledes. Tag en chance og spring ud i noget anderledes indretning, end du plejer. Det værste der kan ske er, at du skal prøve og stille tingene anderledes og prøve igen.

 

Endnu en ting, der er god, at have i baghovedet når du er på udkig efter marmor er, at det er en engangsbetaling. Marmor er ikke det billigste materiale på markedet, men til gengæld har det en utrolig lang levetid i forhold til andre materialer. Derfor kan det godt betale sig, at smide lidt flere penge efter noget, når nu du ved, at du så har det til verdens ende. 

 

God jagt med indretningen og marmor!  


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top