Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (Man-fre 9-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Hvad er forskellen på velour og fløjl?

oprettet d. under Guides, Inspiration

Hvad er forskellen på velour og fløjl?
Toggle Zoom

 

Velour og fløjl ligger meget tæt på hinanden

– de er nærtbeslægtet, da de er begge en overordnet betegnelse for en række tekstiler. Disse tekstiler, er vævede og alle har et kort opretstående hårlag – det man betegner som en luv. Denne luv, kan have mange forskellige typer af udseende. Tekstilerne består typisk af bomuld, silke, uld, kunstsilke – i nogle tilfælde en kombination af dem. I dag ser vi også at de bliver fremstillet af syntetiske fibre.

Klik på billedet for at komme til produktet.Rubin rød velour sofa

Fantastisk chaiselong i det fløjl og velour

Historisk tekstil..


Ordet fløjl kan genkendes helt tilbage til middelalderen. I 1500-tallet optræder ordet i adskillige skrifter, men allerede før det blev selve væveteknikken anvendt og brugt i Italien omkring 1200-tallet. Hvor de vævede silkefløjl som primært blev anvendt til møbler eller festlige lejligheder.

 

Forskellen på vævningen af stoffet

 

Når det gælder vævningen af stoffet, så skelner man mellem kædefløjl og skudfløjl, den først nævnte har en ekstra kædetråd og den anden en ekstra skudtråd.  Skudfløjl metoden anvendes til at lave et mere slidstærkt materiale som eksempelvis den velkendte glatte fløjl som anvendes til en række fløjlssofaer.

Blød fløjls skammel

 

 

Stor rummelig sofa i fantastisk velour

Fløjl eller velour .. 

Kædefløjl vil enten være vævet som ruteplys eller dobbelt vævet. Velour, der oftest er længere og dens luv som ikke er så tæt som almindeligt fløjl, bliver ligeledes vævet som ruteplys, for at stoffet skal kaldes for plys, kræver det at luven er højere end 3mm.  

Det franske velour

Den glatte fløjl, som vi ofte ser, er velour. Velour er den franske betegnelse for fløjl med en plysset luv. Velour vil typisk være fremstillet af bomuld, men kan ligesom fløjl, også være fremstillet af kunstfiber eller et mix.

 

Tryk på billedet for at se nærmere på denne skønne velour lænestol.

Lækker blå velour stol fra Kare Design

Smuk mørk grønne Dima spisebordstole i velour

Grundet af velours bløde og lækre overflade, blev det tidligere anvendt af de adelige og kongelige. Selve produktionen, grundet af metoden var særdeles omkostningsfuld, som gjorde at mellemklassen og underklassen ikke havde råd til dette fantastiske bløde stof. Kong Richard den anden af England, ønskede ligeledes at blive begravet i ren velour i år 1399.

 

Køb de skønne spisebordsstole ved at klikke på billedet.

 

 

Fløjl og velour er yderst alsidige tekstiler

 

Udover møbler bliver tekstilerne ligeledes brugt til; Fløjlsbukser, fløjlsnederdele, Fløjlshandsker, Fløjlsjakker m.m. Tøjet har været på mode førhen i tiden, men har de seneste år kommet tilbage. Det samme gør sig gældende for de skønne lækre veloursofaer, bløde velour puffer og fløjlslænestole.

Lækker lønestol i fløjl, med et fedt råt udtryk

 

Velour og fløjls møbler

 

Coverbilled:Royal Blue Sofa | Elegant Drejestol fra Bloomingville | Smart ladyrock barbord fra Kare Design | Skønne velour puffs fra House Nordic | Fantastisk flot grøn velour bænk fra House Nordic

Find vores velour og fløjls møbler her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top