LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Tips til indretning på få kvadratmeter

oprettet d. under Inspiration

Tips til indretning på få kvadratmeter

Selvom pladsen i boligen er trang, har man stadigvæk lyst til at gøre den både hyggelig og funktionel. Det nytter ikke noget, at alle møbler står i en pære vælling. Det gør bare det hele uoverskueligt og knap så lækkert og stilfuldt at kigge på.


De fleste af os kan være tilbøjelige til at gemme på alverdens ting og sager. Også selv om vi sjældent bruger dem. Man tænker, at det kan man sikkert godt få brug for på et eller andet tidspunkt igen. Men hvis lejligheden ikke er ret stor, bliver det vanskeligt at gemme på for mange ting.

 

Så engang imellem må man kaste et dybere blik på de ting man har og sortere ud i dem. Hvis man støder på ting i gemmerne, som man ikke har brugt i de sidste 2 år, skal man måske ikke regne med, at man kommer til at bruge dem igen.

Bliver helhedsindtrykket af lejligheden kedeligt

Selvom lejligheden er lille, kan man sagtens gøre den både spændende og hyggelig. Man kan begynde med at vælge de møbler og pyntegenstande ud, som man ikke kan undvære, og som man derfor gerne vil indrette lejligheden med. Derefter placerer man de forskellige møbler på de steder, hvor man umiddelbart synes, de skal stå.

 

Det behøver ikke at være den helt perfekte plads fra starten. Man kan altid rykke rundt på dem efter behov. Nu kan man så bestemme farver til de forskellige områder såsom soveværelset, stuen, køkkenet mv. Her må man tage udgangspunkt i de farver, som møblerne har.

Inddel rummene i farver

Når man giver et rum farver, skal man passe på med, ikke at bruge for mange farver, så rummet bliver for rodet at se på. Især hvis man kun har ét stort rum, som skal udgøre både køkken, stue og soveværelse. Derfor kan en grundregel være, at man giver hver afdeling sine egne 2-3 gennemgående farver.

 

Indretning med farver


Man kan f.eks. vælge at køkkenet skal være holdt i hvidt og sennepsgult, med små grønne detaljer. 


Måske har man lyst til at holde stuen i dæmpede farver, såsom hvid, grå og rosa – med enkelte ting i træ.
Soveværelset kan f.eks. være holdt i blå og petroleumsgrønne farver.


Generelt gælder det for brugen af farver i små rum, at de ikke må være for mørke. Det får rummet til at synes meget mindre, end det egentligt er.

Her kommer nogle nyttige tips 

Spisebordet

Det er altid dejligt at have et spisebord, uanset hvor stor en lejlighed man har. Derfor kan man udnytte pladsen mellem køkken og stue, ved at placere et langt smalt bord, som samtidig kommer til at fungere som rumdeler. På begge langsider af bordet kan man placere spisebordstolene.

 

Dvs. nogle af stole kommer til at stå i køkkenet, og de andre inde i stuen. Nu har man samtidig delt de to rum op på en måde, så hele rummet stadig virker både let, lys og indbydende.

 
Ovenover spisebordet kan man hænge en hylde, hvori man kan hænge sine vinglas, så de peger ned mod bordet. Det bliver både til en lille dekoration, og glassene er nemme at komme til, når man byder sine gæster på et dejligt glas vin.

Rumdeler

Har man kun et stort rum at gøre godt med, kan man fint skabe et soverum alligevel. Her kan man vælge at hænge et stort forhæng op mellem soveafsnittet og stuen. Det er super nemt at bruge, og det fylder næsten ingenting. Hvis der er mulighed for det, kan man også sagtens bruge en skydedør i stedet for.

 

Rumdeler

Sengen

De fleste af os kan altid bruge flere skabe og skuffer til opbevaring, end der måske allerede er installeret i lejligheden. Derfor kan det være en smart ide, at bygge en repos til sengen. Reposen kan man udnytte med nogle store rulleskuffer, eller sætte nogle låger i med hylder inde bagved. Det er virkeligt funktionelt, og giver en del mere opbevaringsplads i lejligheden. Derudover ser det også flot ud, når sengen bliver løftet på denne måde.


Hvis man ikke selv har håndværkersnilde, kan man vælge at bruge en fagmand. 

Hemsen

Har du en lejlighed, hvor der er højt til loftet, er det super genialt at udnytte det. Det er her, hemsen kommer ind i billedet. Man må selvfølgelig tage udgangspunkt i rummets udseende og funktionalitet, inden man beslutter sig for, hvor hemsen skal bygges. På den måde får man et ekstra rum i lejligheden foræret, som man kan bruge til et dejligt soveværelse.


Hvis det kan lade sig gøre at bygge hemsen ovenover køkkenet, vil det give køkkenet sit helt eget hyggelige rum, hvor man kan kreere både store og små middage.

 
Lav en sikker trappe op til hemsen. Gerne en trappe med dybe og brede trin. Beklæd evt. trinene med et skridsikkert materiale, og sørg for der er et solidt gelænder, der går hele vejen op til hemsen. Det giver en god sikkerhed for alle, der skal bruge hemsen.

Sofabænk eller sovesofa 

En anden ting, som kan være funktionel, når man taler om opbevaringsplads, er at bruge en sofabænk i stuen. Når man åbner sofaens sæde kan man lægge nogle af de ting ned i den, som man ikke bruger så ofte. 
Hvis du synes, rummet er for lille til at blive opdelt, vil det være oplagt at placere en sovesofa i rummet. Den fungerer fint som sofa om dagen, og er nem at slå ud, så man også kan bruge den som seng. 

 

Reolen

Man har næsten altid brug for at have en eller anden form for reol i sin lejlighed. Enten til bogsamlingen eller til sine pyntegenstande og finurlige figurer. Her kan man vælge at hænge reolen op på væggen. Det giver et løft i stuen, og får den til at virke let og elegant. 

Generelt om indretning på få kvadratmeter

Når man skal vælge lamper til sin lille lejlighed, kan det ofte være en god ide at vælge væglamper. De optager nemlig ingen gulvplads. Brug evt. nogle lamper, der er bevægelige eller har lange arme. Så behøver man ikke at hænge så mange lamper op i rummet. Man skal blot justere lidt på dem, så de lyser på det sted, der er brug for det. 


Placer en væg-til-væg reol der går helt op til loftet i soveværelset. Det kan give rigtig meget opbevaringsplads til både tøj, sko og andre praktiske ting. Vælg et skab med skydedøre, så de ikke optager plads, når lågerne åbnes, og lad den ene låge være beklædt med et stort spejl. Det er dejligt at kunne se sig selv i hel figur.

 

Det var lidt ideer og inspiration til indretningen af en lille lejlighed. Håber, du kan bruge nogle af dem. Rigtig god fornøjelse med indretningen af dit dejlige hjem.
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo