LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Indretning med farver - så let er det

Oprettet d. under Guides, Inspiration

Indretning med farver - så let er det

 

Kender du det, at du ser billeder af fede, farverige rum i boligbladene eller på nettet, men når du selv prøver at indrette med mange farver, ligner det produktet af en billedkunst time i 0. Klasse?
Så er du på rette sted. Her er begynderens guide til at bruge farver i din boligindretning, så du også kan være med på de nye farvetrends.

 

Mød din nye bedste ven: Farvehjulet.

Før du kaster dig ud i farvesammensætning i din bolig, er det vigtigt du kender dine farveharmonier. Det er nemlig dem, der sikrer, at de farver, du vælger, fungerer sammen.
 

Monokrom

 

Hvis du arbejder med en monokrom farveharmoni, bruger du forskellige nuancer af den samme farve. Her er det vigtigt at tænke i mange forskellige nuancer i din farvesammensætning, for at gøre indretningen levende. Det vil også være en god ide at bruge hvid til at skabe kontrast til det monokrome farveskema.

Analog

 

Den analoge farveharmoni indebærer farver, der ligger nær hinanden i farvehjulet. De er nemme at sætte sammen, men det er svært at opnå en kontrast hvis du udelukkende benytter dig af en analog farvesammensætning.
Den analoge harmoni fungerer godt, til at skabe en følelse af ro i rummet.

Komplementær

 

Den komplementære farveharmoni handler om kontrast. Her benytter du dig af farver, der ligger stik modsat hinanden i farvecirklen.
Når du arbejder med en komplementær harmoni handler det om at udvælge en hovedfarve og en accentfarve. Hovedfarven skal fylde mest i rummet, og accentfarven bruges til udvalgte møbler eller accesories, der på den måde fanger blikket og giver et pop af farve.

Triadisk

 

Arbejder du med en triadisk farveharmoni bliver det svært at opretholde en balance, da der her er tale om tre farver, fra hver sin del af hjulet. Princippet er det samme som den komplementære farvesammensætning, bortset fra du her vil arbejde med to accentfarver.

 

 

Hvid er ikke bare kedelig.

 

I alle farvesammensætninger er hvid uundværlig. Den giver lys i lokalet og pusterum til opmærksomheden. Især ved de analoge og monokrome farveharmonier er hvid et værktøj til at skabe kontrast, men det kan også gøre sig gældende for de andre harmonier. Det er et spørgsmål om, hvor meget farve du vil have i dit rum.

 

Sammenhæng i hele huset.

Når du står med et rum fuld af farve, og skal indrette resten af huset, kan du tage dit farveskema med dig videre, uden at gøre rummene ens.
Du kan for eksempel holde dig til den samme hovedfarve og vælge en eller flere nye accentfarver.

En anden måde at flytte farveskemaet med over i et andet rum, er at bytte rundt på hoved og accentfarverne i det næste rum. På den måde er der sammenhæng mellem hele indretningen, men der er ingen rum, der er ens.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo