Kundeservice: 75 88 00 58 (man-ons: 7.30-16.00 tors-fre: 7.30-15.00) /
trustpilot

Få dit tv op at hænge!

oprettet d. under Guides

Få dit tv op at hænge!

Hvor højt skal mit tv hænge?

Skal du til at hænge tv op, men er i tvivl om, hvor højt på væggen det skal hænge? Bare rolig! Vi har lavet en guide til dig med nogle gode overvejelser og råd, så du kan finde ud af præcist hvor dit tv skal hænge. Hvis det lyder som noget der interesserer dig, så læs med!

Vælg det rette vægbeslag

Det første du skal gøre, hvis du tænker på at hænge dit tv op, er at skaffe dig det korrekte vægbeslag. Dette kommer selvfølgelig an på, hvor stort et tv du har derhjemme, og det er derfor vigtigt at du skaffer et, som passer til dit tv. Når du vælger et beslag, skal du også beslutte dig for, om det skal være et almindeligt beslag eller om det skal være fleksibelt, så du kan vinkle fjernsynet som du vil. Et vinklet beslag giver dig muligheden for at kunne tv’et ordentligt flere steder i rummet. Dette er dog på bekostning af, at tv’et kommer til at hænge længere ud fra væggen, end hvis det havde været et normalt vægbeslag.

Hvilket rum skal det hænge i?

Inden du begynder at hænge dit udvalgte beslag op, så skal du først overveje, hvilket rum det skal hænge i. Skal det være i stuen? Måske i soveværelset? Eller skal dine børn have et op på deres værelse? Uanset, hvor i huset det skal hænge, så har det en indflydelse på, hvor højt på væggen beslaget skal sidde. Grunden til dette er, at tv’et i de forskellige rum bliver brugt i forskellige situationer og positioner. Derudover har afstanden til væggen, hvorpå det skal hænge, også en stor indflydelse, da en længere afstand til væggen medfører, at du kan hænge dit tv højere op på væggen.

Billede af tv hængt over tv-bord

Hæng det i øjenhøjde

Selv med de ovenstående ting in mente, så er der ikke et præcist skema for, hvor højt et tv skal hænge. Det kommer af, at alle har deres egne præferencer for, hvordan de nyder at sidde, når de ser tv. Der er dog en tommelfingerregel som siger, at man ikke skal hænge det så højt, at man kigger opad når man ser tv. Dette giver dig en dårlig siddestilling, og er med til at lægge unødigt pres på dine nakkemuskler. Det er derfor bedre at du hænger dit tv i øjenhøjde eller en smule lavere, så du er sikker på, at højden er i orden rent ergonomisk. Derudover skal du altså også overveje, hvad din foretrukne stilling er. Uanset om det er liggende i sofaen, siddende i en lækker lænestol eller noget helt andet, så har det betydning for hvordan du ser tv. Det betyder altså, at du er nødt til at sætte dig som du normalt vil gøre når du skal se tv, og derefter finde ud af hvor din øjenhøjde er. Dette er det sted, hvor midten af din tv-skærm skal være. Dette gælder i alle rum, og skal tilpasses til de personer som skal bruge tv’et mest.

 

Tv hængt over tv-bord

Gode råd

Til sidst vil vi komme med nogle gode råd til, hvordan du bedst får dit tv hængt op korrekt. Til at starte med er det en god idé at anskaffe dig en blyant, tommestok, vaterpas, rawlplugs og en boremaskine. Disse er de essentielle ting som du skal bruge til at få det op at hænge. Inden du vælger en væg at hænge dit tv op på, så skal du også tænke over lysindfald. Det forkerte lysindfald kan gøre det rigtig svært at se hvad der er på skærmen, og så er det ligegyldigt hvor godt du har hængt dit tv op, for du kan alligevel ikke se, hvad der er på det.

 

Det næste du skal tænke på er, hvilken slags væg du skal hænge dit tv op på. Grunden til at vi siger dette er, at hvis det f.eks. er en gipsvæg, så kan det være sværere at få dit tv op at hænge, og det er derfor vigtigt at bruge de rigtige rawlplugs, så dit tv ikke falder ned af væggen! Derudover kan det være, at en almindelig boremaskine ikke er nok til at bore huller i væggen, f.eks., hvis det er en betonmur du skal hænge det op på.

Det sidste råd vi vil give er, at det kan være en god idé at hænge noget op på væggen først, som ligner tv’et i størrelse. Dette kan f.eks. være et stykke pap, som er skåret til at ligne dit tv i størrelsen. Dette stykke pap kan du så få en ven eller partner til at holde op foran væggen, alt imens du sidder i sofaen, eller ligger i sengen, og ser, hvad der passer bedst til dig.

 

Vi er nu kommet frem til, at det er vigtigt at du vælger det rette beslag til dit tv, samt at du finder ud af hvor i huset tv’et skal hænge. Ud fra dette skal du finde ud af, hvordan du føler dig bedst tilpas på din yndlingsplads, og derefter skal du sørge for, at midten af tv-skærmen er ud for din øjenhøjde. Derudover vil det være en god idé at starte med et stykke pap, som kan give dig et indtryk af, hvordan tv’et kommer til at hænge.
Synes du at det lyder for besværligt, eller har du brug for tv-bord til at stå under tv ophængte tv? Så tjek vores sortiment af tv-borde.

 

Efter at have læst det ovenstående håber vi nu, at du er klædt ordentligt på til at kunne hænge dit tv op korrekt, og i den rigtige højde for dig. God fornøjelse!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål (8-22 alle dage)

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ gratis fragt til døren
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo