LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Alt du skal vide om lamper over spisebordet!

oprettet d. under Inspiration

Alt du skal vide om lamper over spisebordet!

Læs med her for at få en masse viden om lamper over dit spisebord!

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dejligt med masser af lys i ens spisestue, når I sidder ved spisebordet og hygger. Derfor er spisebordslamper en uundværlig ting for mange. 

 

Men det kan godt være svært at finde hoved og hale i, hvilken slags lampe du skal have hængende - og hvor mange du egentlig skal have for at få det bedste lys. Dette og meget mere vil vi prøve at hjælpe dig med at finde ud af i dette blogindlæg

 

 

Find stort udvalg af spisebordslamper her

 

Så læs med videre her, og få svar på forhåbentlig mange af de spørgsmål du kan have om lamper over spisebordet, så du kan føle dig helt sikkert, inden du går ud og investere i nogle nye. 

 

Fed retro lampe

Hvilke materialer kan du vælge din spisebordslampe i?

Det første trin der er godt at have styr på, er hvilket materiale, du gerne vil have din spisebordslampe i. Her er der heldigvis masser af muligheder, så du nemt kan finde frem til dit favorit materiale. 

 

Hvad med for eksempel en flot glaslampe over spisebordet? En lampe af glas giver et utroligt flot og stilrent udtryk, og passer faktisk rigtig godt til den nordiske indretningsstil - især hvis du har en flot glødepære i. 

 

Find stort udvalg af spisebordslamper her

 

Du kan også vælge et materiale, som er lidt mere klassisk, som for eksempel metal. Dette passer helt sikkert ind i langt de flestes hjem, og er derfor altid en sikker vinder.

 

Hvis du dog elsker den nordiske indretningsstil, er der også en anden mulighed i stedet for glaslamper. Du kan nemlig også altid vælge at få en lampe over spisebordet i flot bambus. Dette lækre materiale sikrer helt sikkert, at den nordisk indretning bliver mere tydeligt, da naturfarverne fra bambussen passer helt perfekt ind.

 

Smuk lampe til over spisebordet

Hvilken farve foretrækker du, at lampen skal være?

Når du engang har besluttet dig for hvilket materiale, du skal have lampen over spisebordet i, så er næste trin at finde ud af, hvilken farve du kunne tænke dig. 

Her er det altid en god idé at tjekke, hvilken farver du ellers har i din spisestue, og så finde ud af, hvad der passer bedst i forhold til det. 

Her kan du gå efter det helt klassiske, som er sorte lamper over spisebordet. Med sorte lamper har du en farve, som aldrig går af mode, og passer til alting. Så hvis du er på udkig efter noget praktisk, er sort altså den rigtige farve for dig. 

Hvis du derimod gerne vil have noget, der skiller sig lidt ud, kan du dog vælge at gå efter en mere opmærksomhedskrævende farve, så som blå, rød eller måske gul. 

Der er altså mange muligheder, da der findes lamper i mange forskellige farver. 

 

Anderledes retro lampe til over spisebordet

Hvilken størrelse skal din spisebordslampe være i?

Det tredje trin, som er en god idé at overveje, når det kommer til belysning over spisebordet, er at finde ud af, hvilken størrelse lampen skal være. 

Her er det selvfølgelig smag og behag, der gælder, men det er også altid en god idé at have i baghovedet, hvor stor dit spisebord og resten af rummet er. 

 

Der er nemlig mange, der altid fristes til at vælge store lamper over spisebordet, men hvis spisestuen ikke er særlig stor, kan dette virke for voldsomt.

Den typiske størrelse, du ser i de fleste hjem, er en lampe med en omkreds på 50 cm. Denne størrelse passer nemlig til rigtig manges spisebord. Men vurder, hvad dine præferencer er, men husk at altid at overveje, hvordan det egentlig vil se ud i sidste ende, inden du beslutter dig for størrelsen på spisebordslampen. 

 

Flot og elegant spisebordslampe

Hvor kraftigt skal lampen lyse?

En lampes funktion er selvfølgelig at give lys. Derfor er det også vigtig at overveje, hvor kraftigt lys, du egentlig ønsker dig over dit spisebord. Lyset skal jo helst ikke være så kraftigt, at du føler, at du bliver blændet, men det må heller ikke være så svagt, at du nærmest ikke kan se, hvad du spiser. 

 

Find stort udvalg af spisebordslamper her

 

En oplagt løsning til dette problem er at vælge en lampe der kan justeres på lysstyrken. Her kan du nemlig nemt justere, hvor kraftigt lyset skal være i løbet af aften. Det er en rigtig smart løsning, som mange bliver utroligt glade for. 

 

Unik lampe over spisebordet

Hvor mange lamper over spisebordet?

Der er selvfølgelig ingen, der siger, at du kun skal have én lampe over dit spisebord. 

Faktisk er der rigtig mange, der for eksempel har to lamper over spisebordet. Dette kan der være mange grunde til. Først og fremmest kan det være noget æstetisk - det kan ofte være flottere og mere stilrent at have to lamper over bordet, hvis det er meget langt. Desuden giver det også bedre lys, når der er flere lamper. 

 

Men hvis du har et lille spisebord, er det ikke altid sikkert, at det giver mening at have mere end en spisebordslampe. Så kan det nemlig hurtigt komme til at se for sammenpresset ud, hvilket vil være ærgerligt.

Der er en tommelfingerregel, der siger, at der helst skal være omkring 80 cm mellem hver lampe over spisebordet. Så giver lamperne nemlig det bedst mulige lys til hele bordet.

 

Så hvis du overvejer at have mere end én lampe over spisebordet, er det meget vigtigt, at du overvejer størrelsen på bordet inden. Det er nemlig det, der afgør det. 

 

Flot og ekstravagant loftslampe

Hvor højt skal din lampe hænge over spisebordet?

Det sidste vi vil komme ind på i dette blogindlæg, er at hjælpe dig med at finde ud af, hvor højt din lampe over spisebordet skal hænge. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvilken højde din spisebordslampe skal hænge i. 

 

Det første du skal tage højde for er, at der selvfølgelig skal være frit udsyn til den person, der sidder overfor en ved bordet. 

 

Derudover er der også en tommelfingerregel, der siger, at en stor spisebordslampe skal hænge mellem 60-75 cm over bordet fra lampens underkant. Derimod skal en lille lampe hænge mellem 55-65 cm over bordet fra lampens underkant. 

Hvis du følger disse regler, kan det altså ikke gå helt galt, når du skal hænge dine flotte nye lamper op over spisebordet. 

 

Flot og unik spisebordslampe

 

Find stort udvalg af loftlamper her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo