LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Ny lampe til over sofabordet?

oprettet d. under Inspiration

Ny lampe til over sofabordet?

Læs med her, hvis du gerne vil have noget mere viden om lamper til over sofabordet!

Lys er i stuen er vigtig. Hvis du ikke har ordentligt lys, mister stuen en del af dens hygge. Derfor er det altså dejligt med en flot og god lampe i stuen, og hvad er mere oplagt end at hænge den over sofabordet? Så sikrer du en ordentlig belysning i hele rummet. 

 

Det er nemlig ikke noget værre, end hvis du gerne vil nyde en god bog i sofaen, at du har så dårligt lys, at du ikke kan læse, hvad der står. Og omvendt er det heller ikke det dejligste at have en lampe, der lyser direkte ind i tv’et, så du ikke kan se, hvad der foregår. Netop derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du får den helt rette belysning over sofabordet, som kommer hele stuen til gode. 

 

Hvis du gerne vil have lidt mere viden om lys over sofabordet, skal du læse med her. Vi har nemlig prøvet at samle en masse gode råd, når det kommer til dette emne og kogt det ned til dette ene blogindlæg - så kan du forhåbentlig nemt finde svar på dine spørgsmål. 

 

God læsefornøjelse!

 

 

Flot lampe til over sofabordet

Hvilken slags lampe skal du have over dit sofabord?

Det første du nok gerne vil have lidt viden om, er hvilken slags lamper du egentlig kan vælge imellem. Der findes heldigvis mange forskellige slags former, størrelser, materialer og farver at vælge imellem, så det burde være helt muligt at finde en lampe til over dit sofabord, som du synes er helt perfekt! 

 

Det mest oplagte valg er en flot loftslampe, også kaldet en pendel, som kan hænge over sofabordet. Her er der nærmest uendelige muligheder at vælge imellem, da der findes et utal af loftslamper. Et valg kan være en helt enkelt og stilrent sort lampe, som passer ind i stort set alles stuer, men du kan også vælge at gå efter noget mere farverigt, og vælge en lampe som rigtig vil bryde rummet. Det kan du gøre ved at vælge en lidt mere speciel form af lampen, og så i en farve der ellers ikke befinder sig på nogle andre møbler i stuen. Der er altså nærmest frit valg på alle hylder her, så det handler bare om at finde din favorit.

 

En anden slags lampe du kan vælge, er en gulvlampe, som du kan have stående lige ved siden sofabordet og sofaen. Hvis gulvlampen er stor nok, så kan selve lampeskærmen stadig hænge lidt over sofabordet, så du får lys over bordet. Når det kommer til gulvlamper, er der også utallige former, farver og materialer at vælge imellem, så gå du bare på jagt efter din yndlings!

 

gulvlampe

Hvilken slags størrelse skal lampen over dit sofabord have?

Når du har valgt hvilken slags lampe, du skal have, er det næste oplagt skridt at få lidt viden om, er at finde ud af, hvilken størrelse, du gerne vil have lampen i. 

 

Når det kommer til lamper over sofabordet, er det vigtigt, at lampeskærmen ikke er alt for stor - dette gælder både for loftslamper, men selvfølgelig også for gulvlamper.

 

Der er en hovedregel, der siger, at lampeskærmen skal være mellem 20-40 cm i diameter for at have den mest optimale størrelse. I denne størrelse vil lampen dermed ikke være for stor, så den fylder nærmest hele stuen, men den vil heller ikke være for lille, så den ikke giver ordentligt lys til hele rummet.

 

Så længe du finder en lampe omkring denne størrelse, kan det altså ikke gå helt galt, når den skal hænge over dit sofabord!

 

loftlampe

Hvilken højde skal lampen have over sofabordet?

Nu hvor størrelsen på lampen også er på plads, kommer næste trin, som selvfølgelig er at finde ud af, i hvilken højden lampen skal hænge over sofabordet. 

 

Her er reglen selvfølgelig, at lampen skal hænge sådan, at den ikke generer udsynet til tv’et og dine gæster, når du sidder i sofaen. Så den mest enkelte måde at finde ud af dette på, er ved at få en til at holde lampen op over sofabordet, mens du vurder højden på den, når du sætter dig i sofaen - og efter her kan du altså bare justere højden på den i forhold til, om den skal længere ned eller op. 

 

Mangler du et nyt sofabord? Køb sofabord her.

 

Udover, at lampen ikke må hænge for lavt på grund af udsynet, er der også en anden grund til, at den ikke må hænge for lavt. Hvis den hænger for lavt, er der nemlig også fare for, at du kan slå hovedet op i den, når du rejser dig op fra sofaen, så dette er også meget godt at have i baghovedet, inden du bestemmer dig for den rette højde. 

 

Elegant lampe over sofabordet

Husk den rette lysstyrke til din lampe over sofabordet

Den sidste ting der er rart at vide, inden du køber en ny lampe til over dit sofabord, er, at lysstyrken selvfølgelig skal være behagelig. 

 

Her spiller pæren selvfølgelig en rolle, da den selvfølgelig afgør, hvor skarpt eller svagt lyset er. Men lampeskærmen og materialet af den, har også noget at sige. Afhængig af størrelse og materiale på lampen, så varierer lysstyrken efter det. Hvis du for eksempel vælger en flot lampe, der har en lampeskærm i glas, så siger det sig selv, at lyset bliver bredt mere ud i rummet, da lyset går igennem glasset. Hvis du derimod har en lampeskærm i metal, så bliver lyset lukket mere inde, og det er derfor et mindre område i stuen, der bliver belyst.

 

Som sagt tidligere er det vigtigt at have den rette belysning, da det afgør stemningen i stuen. Det skal ikke være for skarpt, så det blænder tv’et, men heller ikke for svagt, så du ikke kan sidde og læse i en bog. 

 

En oplagt løsning til dette problem er selvfølgelig at få fat i en pære, hvor du kan justere lysstyrken. Her kan du nemlig selv bestemme, hvor stærkt eller svagt lyset skal være, afhængig af hvad du laver ved sofabordet. Det lyder ikke helt dumt, vel? 

 

Enkelt lampe til over sofabordet

 

Find stort udvalg af loftlamper her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo