Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (man-tors 9-15 og fre 9.30-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Husk den rette belysning på hjemmekontoret!

oprettet d. under Inspiration

Husk den rette belysning på hjemmekontoret!
Toggle Zoom

Få gode råd om den rette belysning på hjemmekontoret her!

2020 har nok været året, hvor ordet hjemmekontor er blevet brugt mest. På grund af COVID-19 er der flere end nogensinde før, der arbejder hjemmefra - nogle elsker det, andre er ikke helt lige så store fan. Lige meget om du føler, at det er en straf at arbejde hjemmefra eller, at du nyder det i fulde drag, er det ikke nogen hemmelighed, at et hjemmekontor er en uundværlig ting! 

Med et hjemmekontor kan du nemt trække dig væk og arbejde i fred og ro - dette er især en fordel, hvis I er flere i familien, der arbejder hjemmefra. 

 

En af de vigtigste ting på et hjemmekontor er selvfølgelig den rette belysning! Med en lampe enten over eller på skrivebordet er du sikret godt lys, så du har de mest optimale arbejdsforhold.

Hvis du gerne vil høre noget mere om, hvorfor den rette belysning på hjemmekontoret er vigtigt, skal du læse med her, hvor vi vil komme ind på de vigtigste punkter omkring netop dette!

 

Flot hjemmekontor med lampe på skrivebordet

Godt lys kan øge din produktivitet

Det skal ikke være nogen hemmelighed at arbejde hjemmefra ofte bidrager til lidt flere overspringshandlinger, end hvis du var på din arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at du har de bedste arbejdsforhold på dit kontor, så du kan performance bedst muligt.

 

Her er det heldigt, at god belysning på hjemmekontoret rent faktisk kan være med til at øge din produktivitet, når du arbejder! For vidste du, at dårlig belysning faktisk kan være med til at reducere din energi, mindske din motivation, og være med til at du får ondt i øjnene og i hovedet - og i sidste ende dermed forringe din evne til at arbejde effektivt?

 

Så hvis du har oplevet nogle af disse ting derhjemme, når du sidder og arbejder, kunne det være en rigtig god idé at overveje at investere i en god lampe over skrivebordet, så du kan blive mere effektiv!

 

Flot lampe fra Kare Design

Undgå blænding!

En af de ting der er allervigtigst, at du er opmærksom på, når du skal finde den rette belysning på hjemmekontoret er, at der ikke bliver skabt blænding. Når der kommer denne blænding fra lyset ind på din skærm, belaster du dine øjne, da du automatisk kommer til at knibe dem sammen, når du skal se noget på skærmen.

 

Derfor skal du undgå at arbejde under direkte lys fra ovenlys - dog kan du stadig godt have en loftslampe til at hænge over dit skrivebord, men bare sørg for, at den ikke hænger direkte over din computer. 

 

Det mest optimale er dog, at du indretter dit hjemmekontor med bordlamper og gulvlamper med nogle gode lampeskærme. Lampeskærme blødgør nemlig lyset, så det ikke skinner direkte, mens en opad lysende gulvlampe spreder lyset ud på vægge og lofter.

Målet er at belyse hele rummet uden at skabe unødig blænding og kontrast, mens man undgår at kaste for mange skygger.

 

Flot lampe over skrivebord 

Find de rette steder at placere lamperne!

Overvej altid, hvor dit lys kommer fra. En lyskilde, der er placeret bag dig, mens du arbejder på din computer, vil næsten helt sikkert skabe irriterende blænding på din skærm, så du nærmest ingenting kan se. Pas også på utilsigtede skygger, der er kastet af lamper, der står andre steder rummet.

For eksempel, hvis du skriver med din højre hånd, kan din hånd og arm muligvis kaste skygger, hvis lyset også er slukket til højre. Overvej også placeringen af vinduer, når du sætter lys op på hjemmekontoret, så du også undgår unødvendige blændinger her.

 

Flot lampe fra House Doctor

Du skal ikke undervurdere det naturlige lys!

Undervurder ikke den unikke fordel der er ved naturligt lys, der kommer fra et vindue, ovenlys eller en anden åbning. Sollys kan producere en dejlig varm belysning, der forbedrer arbejdsmiljøet. På den anden side kan det være nødvendigt at tage højde for direkte sollys, der skaber overvældende blænding på bestemte tidspunkter af dagen, som kan være med til at irritere dit syn. 

Generelt er det bedst at have naturligt lys foran eller ved siden af arbejdsområdet og computerskærme for at undgå blænding - og en bonus her er, at du også kan kigge ud ad vinduet og nyde den flotte udsigt direkte fra din arbejdsplads, hvis du er den heldige ejer af det. 

 

Du kan også placere dit arbejdsområde mod nord eller syd, så sollyset ikke kaster en skygge på noget tidspunkt på dagen. For at imødekomme forskellige niveauer af lysstyrke i løbet af dagen, kan du vælge at investere i solafskærmninger, som er med til at blødgøre og reducere varmen uden at gå på kompromis med lyset og udsigten. Du kan også prøve en simpel persienne eller endda en stående skærm, der gør et godt stykke arbejde med at sprede sollys, der skinner gennem et vindue. 

 

Flot skrivebord med bordlampe

Husk det dekorative på hjemmekontoret!

Som nævnt er det mest optimale at have flere forskellige lamper stående på hjemmekontoret - enten over, på eller ved siden af skrivebordet, så du får den bedst mulige belysning i hele rummet. Men selvom du selvfølgelig gerne vil have godt lys, der kan være med til at forbedre dit arbejdsmiljø, så vil du garanteret heller ikke hade, hvis lamperne også var en anelse pæne og dekorative at se på. 

 

Når du skal kigge efter lamper til skrivebordet og resten af hjemmekontoret, er det altså helt okay og forståeligt, hvis du går efter noget, der er visuelt flot at kigge på - så længe du bare også sikrer dig, at selve lyset er godt, er der ingen problemer jo! Det er altså intet problem at kombinere det æstetiske med det funktionelle, når det handler om lamper!

 

Find stort udvalg af lamper her


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top