Info: Vi sender varer ud som normalt, og oplever pt. ingen forsinkelser. Pas godt på jer selv! Læs mere HER
Kundeservice: 75 88 00 58 (man-tors 9-15 og fre 9.30-15) /
Toggle Zoom
Toggle Zoom

Sådan rengør du dine træmøbler bedst muligt!

oprettet d. under Guides

Sådan rengør du dine træmøbler bedst muligt!
Toggle Zoom

Guide: Sådan skal du vedligeholde dine træmøbler

Møbler af træ går aldrig af mode. Derfor er der også et møbel, som du finder i langt de flestes hjem. Dog er det ikke alle, der er klar over, hvordan træmøblerne rengøres på bedst mulig måde, og her vil vi gerne hjælpe! 

 

Derfor har vi lavet denne guide, så du kan få en masse råd og blive guidet igennem, hvordan du bedst muligt kan gøre dine træmøbler rent, så du kan få glæde af dem i mange år frem!

 

Enkelt rundt bord i træ - flot træmøbel

Hvordan skal du støve dine træmøbler af?

For at holde træmøbler i den bedste stand skal du vedligeholde dem via hyppig afstøvning. Det er vigtigt at støve dine træmøbler ofte af, da støv kan forårsage luftbårne aflejringer, der til sidst opbygges i et filmagtigt lag og ridser overfladen på træmøbler. Efterladelse af støv på dine møbler kan også udløse støvallergi eller være skadeligt for dem med astma. 

Det meste støv lever dog trods alt i stof, så prøv også regelmæssigt at støvsuge tæpper eller dine andre møbler i polstring - så er du godt sikret mod bivirkningerne.

 

Læs også: Behandling af egetræ - olie eller sæbe?

 

For at støve møbler ordentligt af skal du fange og fjerne støv i modsætning til at sprede det rundt på overfladen. For at undgå at sprede støvet i luften, hvor det flyder, indtil det lander tilbage på møbeloverflader, skal du meget let fugte en klud, inden du tørrer overfladen af med den. Fjern overskydende fugt med et tørt viskestykke eller håndklæde.

 

Fede stole i træ

Sådan rengøres dine træmøbler

Ved rengøring af træmøbler må du aldrig bruge rengøringsmidler til almindelige formål, som den slags der bruges på for eksempel køkkenborde, medmindre dine møbler har en plastbelægning, da det ellers kan være med til at ødelægge træet.

Du vil normalt også gerne undgå at rense træ med vand. Klæbrige pletter kan dog godt behandles med sæbe og vand. For at gøre dette skal du dyppe en klud i mild sæbe eller vaskemiddel opløst i vand, vride kluden næsten tør og tørre området af. Skyl og tør straks med en ren, blød klud.

 

Oliepolering, rengøringsmidler og møbelolier beskytter træ ved at gøre overfladen mere glat. De tilbyder dog ikke et hårdt beskyttende lag. De fleste kommercielle spray- og flydende møbelpoleringer indeholder silikoneolie, som kan give en vis beskyttelse. Husk dog, at produkter, der indeholder en høj procentdel af olie, viser fingeraftryk, da olie er et ret fedtet materiale, så det er en god idé at undgå at bruge dette. 

Hvis du tidligere har brugt træbeskyttende spray eller polering med et højt indhold af olie, eller har mistanke om, at dine møbler er poleret med det, skal du være opmærksom på, at disse rester kan være med til forstyrre efterbehandling og muligvis har brug for professionel opmærksomhed for at få det bedste rengøringsresultat.

 

Læs også: Plejevejledning af træ

 

Undgå altså at polere træmøbler med ren olivenolie, der udtværes og tiltrækker støv. Prøv i stedet denne hjemmelavede opskrift til rengøring af dine møbler i træ.

  • For at give nyt liv til dine træmøbler, så kan du blande lige dele olivenolie, denatureret alkohol, mineralsk terpentin og citronsaft.
  • Påfør blandingen med en blød klud på dine møbler, og poler dem herefter med en ren klud indtil møblet bliver tørt.

 

Flot skab i træ

 

Er du på udkig efter nye træmøbler?

Vi har samlet et udpluk af populære kategorier inden for træmøbler herunder. Tag et kig og se om der skulle være noget for dig.

 

Sofaborde i træ Barstole i træ
Træreoler Spiseborde i træ
Træbænke  Træ kommode

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Til top