LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Sådan gør du spejlet rent uden at efterlade striber

Oprettet d. under Guides, Pleje og vedligeholdelse

Sådan gør du spejlet rent uden at efterlade striber

Er det helt umuligt at gøre spejlet rent uden at efterlade striber? Nej, ikke hvis du benytter den rette metode. Her får du nogle tips til, hvordan du kan rengøre spejlet, så det bliver skinnende rent.

Mangler du et spejl? Tag et kig vores udvalg her

Fjern rester af tandpasta med husholdningssprit

Kvinder børster tænder

Jeg ved ikke med dig, men når jeg børster tænder, kan jeg ikke lade være med at strinte, og det betyder, at små rester af tandpasta sætter sig på spejlet. Inden du går i krig med rengøringen af hele spejlet, er det en god idé at fjerne de små rester af tandpasta fra glasset.

For at fjerne de små pletter af tandpasta, kan du bruge en smule husholdningssprit på en vatrondel. Med vatrondellen kan du fjerne pletterne på spejlet, enten ved at gnubbe eller duppe dem væk. De vatrondeller, du vælger at bruge, skal gerne være af bomuld.

Nu, da du har fjernet de små pletter, er du klar til at gøre hele spejlet rent.

 

Lav en blanding af klar lagereddike og vand

Sprayflaske

Der er naturligvis mange rengøringsmidler til spejle, som du kan finde i supermarkedet, men her får du et forslag til en anden løsning.

I stedet for at købe et rengøringsmiddel, kan du bruge en opløsning af klar lagereddike og vand, der er blandet godt sammen. Blandingsforholdet skal være 1:1, hvilket vil sige, at der skal lige meget af hver i. Når blandingen er klar, skal den i en sprayflaske, hvis den ikke allerede er det.

Når du bruger eddike til rengøring, bør du have handsker på, og desuden bør du sikre dig, at der ikke er noget omkring spejlet, som ikke kan tåle eddike. For øvrigt skal du selvfølgelig også altid handle i overensstemmelse med brugsanvisningen til din eddike.

Nu, hvor du har din spray, er det tid til at rengøre spejlet.

Rengør spejlet med blandingen

Hænder med gummihandsker

Det er tid til at gøre spejlet rent, og derfor skal du finde en mikrofiberklud, hvorefter du står over for to valg.

Du kan vælge at spray din blanding på kluden, eller du kan spray den direkte på spejlet. Det smarte ved at spray på kluden i stedet for spejlet, er, at du nemmere undgår at komme for meget af blandingen på spejlet. Det risikerer du ved at spray direkte på spejlet, og det er ikke hensigtsmæssigt i forhold til at opnå det bedste resultat.

Nu skal du rengøre spejlet med kluden, men i stedet for at køre rundt i cirkler, skal du gøre det fra side til side eller op og ned. Her er det vigtigt at bruge lange strøg, så du kører kluden fra kanten i den ene ende af spejlet og hele vejen ud over kanten i modsatte ende. Nu er spejlet forhåbentligt helt rent og fri for striber.

Lad os lige opsummere, hvordan vi gjorde.

Sådan blev spejlet skinnende rent

Kvinde sminker sig foran spejl

Med noget husholdningssprit på en vatrondel fjernes de snavsede pletter på spejlet. Derefter laves en blanding af klar lagereddike og vand, som kommes i en sprayflaske. Blandingsforholdet skal være 1:1, og blandingen bruges efterfølgende til at rengøre spejlet. Her kan du enten vælge at spray på kluden eller direkte på spejlet, inden du bruger kluden til at gøre spejlet rent. Det gør du med lange strøg fra side til side eller op og ned.

 

Læs også: Kom let igennem forårsrengøringen med disse tips


Kommentar(er) 2

  • René Andersen
    René Andersen

    Har i selv prøvet at rengøre spejle i et motions center ( sikkert ikke) jeg har 5 høje spejle og har prøvet jeres blanding og metode. René

    Svar

Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋🏼

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden! Skriv til os og lad os hjælpe dig med dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo