LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Indretning af spisestuen - Den lette guide til at komme igang

Oprettet d. under Guides, Inspiration

Indretning af spisestuen - Den lette guide til at komme igang

Spisestuen skal helst være den ultimative kombination af praktisk og flot. Praktisk fordi man bruger den hver dag. Flot fordi, udover at tjene sit daglige formål, skal spisestuen også bære at være selskabslokale for dig og dine gæster.

Det er selvsagt vigtigt, at det hele spiller sammen. Derfor har vi samlet en dybdegående guide til at indrette en spisestue.

Det grundlæggende.

Før du kan begynde indretningen, er der nogle ting der skal være på plads.


Først og fremmest om din spisestue er et rum for sig, eller om det er en integreret del af stuen. Hvis den er en del af stuen, kan du med fordel læse mere om indretning af stuen, for bedre at kunne kombinere de to.

 

Det er også vigtigt du er opmærksom på om du vil bruge din spisestue til daglig, eller om den er til selskabsbrug. Hvis du ikke bruger spisestuen hver dag, kan du bruge flere ting til at pynte på bordet. Det giver større frihed i din indretning. 

Hvis du derimod også bruger den til daglig, er det vigtigt, at det er let at stille det hele tilbage som det var, hver gang du har spist. Derfor er det, i det tilfælde, en god ide at bruge få, men iøjnefaldende pyntegenstande på bordet.

 

Uanset hvad spisestuens formål er, er det også en god ide at tænke over, hvor mange gæster, der skal være plads til. Skal du have et stort bord, eller et der kan trækkes ud, med plads til mange siddende, tager det en stor del af pladsen i rummet. Det skal resten af indretningen tilpasses efter. Det kan fx gøres ved at holde sig til smalle møbler, der kan stå ved væggen.
Skal der derimod kun være plads til få, kan du lege med at arrangere andre små sektioner i samme rum.

 

Farver og tapeter.

 

Væggene i din spisestue er det åbenlyse sted at forsøge dig med farver og mønstre. Det kan gøres på flere forskellige måder.

Mønstrede tapeter.

Der findes alverdens forskellige mønstrede tapeter, og rigtigt mange af dem kan bruges i en spisestue. Du kan for eksempel vælge et tapet med brede, lodrette striber i to forskellige nuancer af samme farve. Eller et vintage mønstret tapet i lyse farver. 

Det er et åbenlyst sted at gøre rummet interessant, og kan fungere perfekt med kontrasterende møbler. Lyse møbler til et mørkt tapet eller omvendt.

Statement vægge.

Hvis du ikke vil tapetsere hele rummet, kan du udvælge dig en enkelt væg, som du enten maler i en stærk farve eller tapetserer med et iøjnefaldende tapet. En sådan væg fanger dine gæsters opmærksomhed, men kan også bruges som “modvægt” hvis du har mange eller store møbler i den anden side af rummet.

Kunst.

En anden mulighed for at tilføje farve til en spisestue er ved at bruge kunst. Især store billeder med stærke farver vil have en stor indvirkning på udtrykket.
Hvis du derimod er til den minimalistiske indretning, kan du bruge gråtone landskabsfotografier eller malerier i dæmpede farver.

 

Forskellige stile.

 

Den klassiske, stilrene indretning.

Her er spisebordet centrum. Det er gjort tydeligt med den mørke farve på spisebordet, mod rummets lyse farver. Her er brugt en bordløber til at bringe lidt farve ind i rummet, men ellers bæres indretningen af det naturlige lys mod mørkt træ.

Den elegante indretning.

 Her bruges luskuriøse hvide stole mod et mørkt spisebord og et mørkt gulv. Den dybe blå farve på blomsterne og vasen i hjørnet tilføjer farve, og de lysbrune vægge gør at selv de lyse møbler står frem.

 

Den moderne indretning.

 Her er ganske vist ikke tale om et helt rum, men bemærk hvor interessant billedet er, på trods af her er tale om et bord, en stol og en plante.
Rigtig meget af din indretning kan hvile på et enkelt, visuelt interessant møbel, netop som disse moderne stole.

Udfordringer i spisestue-indretningen.

Der findes mange udfordringer i spisestue indretningen, men her har vi samlet nogle forslag til, hvordan du kan klare de mest almindelige.

Skal der være plads til mange gæster?

Det kan være svært at indrette en spisestue funktionelt, hvis du ofte har mange gæster. De fleste spiseborde har kun plads til 6-10 mennesker, og det er de færreste spisestuer, der har plads til at have større stående til daglig. 

Du kan selvfølgelig opbevare de overskydende møbler på loftet eller i garagen, og hente dem når der er brug for dem, eller du kan inddrage dem i indretningen i resten af huset.
Vi kender alle tricket med at bruge ekstra spisestuestole som tøj fanger i soveværelset, eller som pyntegenstand langs væggen i stuen, men stolene er ikke de eneste spisestuemøbler du kan bruge andetsteds.

Du kan for eksempel bruge de ekstra plader til bordet, som borde i sig selv et andet sted i huset, ved hjælp af et par behandlede træ savbukke, eller måske savbukke i sort metal. De kunne især fungere godt, som et lille arbejdsbord langs væggen

Har du en lille spisestue?

En lille spisestue er kun et problem, hvis du ikke indretter det derefter. 

Hvis du ikke ofte skal have mange gæster, kan du få rummet til at se større ud, ved at benytte et rundt spisebord, med få stole omkring. Det er ikke så kompakt som et firkantet spisebord, og er med til at skabe luft.

 

Skal der være plads til flere, kan du erstatte den ene række stole, med en bænk langs væggen, for at skabe luft på den ene side af opstillingen, og dermed undgå bord og stole står klemt i midten af rummet.

Er det et mørkt rum?

Hvis din spisestue er mørk, er lamperne i fokus. Det er vigtigt at de giver et naturligt lys, og lyser hele rummet op, frem for kun spisebordet. 

Derudover kan du også her, få rummet til at fremstå lysere, ved at arbejde med kontraster. Ofte vil et mørkt spisebord, mod lyse vægge og gardiner, gøre rummet mere lyst.

Du kan finde et stort udvalg af lamper til spisebordet her.

Har du nogle gode råd til indretningen af en spisestue? Fortæl os det i en kommentar! 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål (8-22 alle dage)

image
Tryghedsgaranti

Her hos BOBO har vi mange års kendskab til det at handle møbler på nettet og ud fra denne erfaring har vi fjernet de største bekymringer ved køb af møbler på nettet med vores tryghedsgaranti.

Læs mere her
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

image
image
image
Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo