LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Sådan rengør du din veloursofa!

oprettet d. under Guides

Sådan rengør du din veloursofa!

I tvivl om hvordan du vedligeholder og rengør din veloursofa? Så læs med her!

Du har garanteret hørt mange gange før, at en veloursofa er svært at vedligeholde og rengøre - og dette har måske holdt dig tilbage for at købe noget i velour. Heldigvis kan vi med det samme aflive disse myter.

For det er faktisk ikke så svært at rengøre din veloursofa, som du måske har gået og troet. Hvis du ikke tror på os, så synes vi, at du skal læse med her, hvor vi vil forklare hvordan du bedst muligt plejer din veloursofa!

 

Flot blå veloursofa

Har du fået pletter?

I de fleste tilfølde kan det fjernes!

Vi anbefaler Guardians plejeprodukter til dette.

 

For at fjerne pletterne på din velour sofa, så kan du benytte Guardian tekstilrens.

 

Tekstilrens

 

Køb Guardians tekstilrens (500 ml) for 179 kr. her

Disse ting har du brug for, når du skal gøre din veloursofa ren

Inden du overhovedet begynder at rense din veloursofa, er der selvfølgelig nogle ting, du skal have fat i for at kunne gøre det ordentlig. 

Vi har lavet en lille liste, så du nemt kan finde frem til, hvad for nogle ting, du skal bruge:

 • Blød børste
 • Støvsuger med et blødt børstehoved
 • En spand
 • Noget vand
 • Mild flydende sæbe (for eksempel mildt opvaskemiddel)
 • Noget ammoniak
 • En klud af musselin stof
 • En ruskindbørste

 

Smuk grøn veloursofa

Trin til at rengøring af din veloursofa

Det du skal gøre, når du skal rense din veloursofa, er følgende trin:

 1. Brug din bløde børste. Dit udgangspunkt er at fjerne så meget snavs som muligt ved at børste det væk fra sofaen med din bløde børste.
 2. Løst snavs og synligt støv kan fjernes ved hjælp af en støvsuger med et blødt børstehoved, så stoffet ikke tager skade.
 3. Fyld en spand op med varmt vand.
 4. Tilsæt en lille mængde mild sæbe og rør vandet rundt. Bland ikke vandet til dannelse af skum, bare bland sæben pænt ind for at skabe en sæbevæske. Tilsæt et par dråber husholdningsammoniak for ekstra rengøringskraft, hvis du tror, ​​du har brug for det. Dette er helt op til dig, og hvor beskidt du synes sofaen er.
 5. Musselinstof er et speciel type materiale. Det er meget blidt, og du undgår dermed at beskadige velourens bløde fibre, når du bruger en klud af dette materiale.
 6. Dyp kluden i sæbevand og vrid den ud, indtil den bare føles fugtig - overskydende vand er ikke din ven her. Du skal nemlig ikke vaske din veloursofa, men rense den - der er stor forskel nemlig.
 7. Gnid den fugtede klud over polstringens overflade. Brug en frem og tilbage bevægelse, mens du rengør veloursofaen.
 8. Gentag efter behov, indtil du synes, at overfladen er ren nok.
 9. Skift klud og vand efter behov for at arbejde videre med rene materialer. Hvis du bruger en klud og vand, der er for beskidt, vil det nemlig efterlade mærker på stoffet.
 10. Når overfladen er ren, skal du lade den tørre helt. Der bliver faktisk anbefalet, at du skal vente op til 24 timer - så er du nemlig sikret, at stoffet har tørret helt.
 11. Børst overfladen med en ruskindbørste for at genskabe den bløde struktur.

Når du har gennemgået disse trin er, du sikker på, at din vedligeholdelse af veloursofaen er helt i top. 

 

Du har nok også regnet ud, at disse trin ikke er nogle, du behøver at gå igennem på ugentlig basis. Det er kun, når sofaen virkelig trænger til at blive gjort rent, at du tager alle disse trin.

For helt almindelig rengøring af din veloursofa, så kan en støvsugning med et blødt børstehoved, sagtens gøre det meste af arbejdet. 

Flot velourhjørnesofa

Råd og tips til velour

Du får lige her et par ekstra råd til, hvad du skal gøre, og ikke gøre, når det kommer til velour.

 • Rengør ikke velour med maskiner der generer høj varme. Et eksempel på dette er en damprenser. Varmen kan (og vil) beskadige materialet og forårsage misfarvning.
 • Spørg om råd! Velour er et følsomt stof og er din veloursofa meget snavset, eller du bare ikke vil risikere at beskadige overfladen, skal du ansætte en professionel, der har erfaring med velour. Så er du sikker på, at stoffet holder i mange år frem.
 • Vælg klogt. Når du vælger en flydende sæbe, skal du undgå dem med tilsætningsstoffer og farve. En klar sæbe er den bedste mulighed, da farvede sæbe kan risikere at smitte af på stoffet. 

 

Flot turkis veloursofa

De sidste ord om det fantastiske velour

Her afslutningsvis vil vi lige komme med nogle svar på nogle af de ting, du kan komme til at opleve, når du har en veloursofa.

Hvis sofaen er behåret og fuzzy

Støvsug støv eller snavs med en speciel polstringstilbehør til velour - dette kommer måske ikke med din støvsuger, så det skal være, at du skal ud og investere i et. Dette fjerner nemlig enhver uklarhed, der er dannet på overfladen af ​​stoffet. Kør din støvsuger frem og tilbage, indtil overfladen er ren.

Hvis du dog ikke har det rette børstehoved til din støvsuger, så vil vi give dig et lille trick her. Du skal placere et par strømpebukser over mundingen på støvsugeren og begynde at støvsuge din veloursofa let. Og så får du støvet helt væk fra den! Smart, ikke?

Hvis du har spildt noget på din veloursofa

Hvis du spilder noget på din veloursofa, skal du reagere hurtigt. Først skal du finde en ren klud eller et papirhåndklæde, og lad det opsuge den overskydende væske, der ligger på sofaen. Du må ikke gnide på området - du arbejder bare dybere ned i fibrene, hvis du gør det. 

Det er meget sandsynligt, at du bare kan lade kluden ligge på det område, du har spildt, da den absorberer det meste af væsken, og den kan derefter lufttørre. 

 

Hvis du nu er blevet helt forelsket i veloursofaer kan du finde hele vores udvalg af dem lige her! Hvis du dog tænker, at du gerne vil have lidt mere information omkring disse sofaer, så har vi faktisk lavet et helt blogindlæg om alt, hvad du skal vide om veloursofaer!

 

Elegant sort veloursofa

 

Er du på udkig efter sofaer i andre materialer? Køb sofa her!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo