LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Alt du skal vide om veloursofaer!

oprettet d. under Inspiration

Alt du skal vide om veloursofaer!

Her kan du finde ud af alt det, du skal vide omkring veloursofaer!

En veloursofa er et rigtig godt valg til din nye sofa, selvom du måske ikke lige skulle tro det. Udover, at det er et fantastisk dejligt materiale at røre ved, er det også utroligt flot at se på. Hvis du dog stadig ikke er helt overbevist, eller du bare er nysgerrig på at lære mere om veloursofaer, skal du læse med her.

 

Vi vil nemlig her fortælle dig alt, du skal vide om sofaer i velour!

God læselyst.

Flot veloursofa fra Kare Design

Først og fremmest: Hvad er velour for et slags stof?

Velour er et tekstil med en vævende bund og med kort og tætsiddende luv, der står lige op. Velour kan være lavet af alt lige fra silke til bomuld til kunstfiber til polyester. Alt afhængig af hvad velouren er lavet af, er kvaliteten også forskellig – lige som det gælder for mange andre tekstiler.

Du kan få velour med forskellige typer af stræk, men dem der er mest strækbare, er oftest dem, der bliver brugt til møbler – samtidig med at denne type velour oftest også er mere fast end for eksempel det kendt nervøse velour.

En af de fordele der er ved velour, er, at det faktisk skifter farve afhængig af, hvor lyset falder ind på det. Så selvom du måske kan tro, at det er en fejl, er det ikke det – det er bare en del af charmen ved det fantastiske materiale.

 

Du sætter måske lighedstegn mellem velour og fløjl. Hvilket er helt forståeligt. Velour minder nemlig meget om fløjl, og de består begge af et vævet tekstil med en kort opretstående hårlag – altså luv. Dog er velour for eksempel lidt mere fast i stoffet, end fløjl er.

Hvis du gerne vil lære mere om forskellen på velour og fløjl, kan du læse meget mere om det lige her!

Elegant veloursofa fra Woud

Vælg den form til din sofa i velour, der matcher din stue

Nu hvor det er på plads, hvad velour helt præcis er, kan vi sætte fokus på sofaerne. Her starter vi først med at se på de utroligt mange forskellige former, der er at vælge imellem af sofaer i velour.

 

Du kan selvfølgelig vælge imellem de klassiske modeller så som en sofa med chaiselong eller en hjørnesofa. Disse slags sofaer passer stort set ind i alle slags hjem. En velour sofa med chaiselong kan give et fint touch til stuen – og det samme kan en hjørnesofa i velour også.

Du kan dog selvfølgelig også vælge imellem andre former for sofaer. Hvad med en U-sofa i velour? Det er en lidt større sofa, men med sådan en får du masser af plads til hele familien.

Du kan også vælge at bygge din egen sofa op lige præcis, som du vil have det. Det kan du nemlig nemt gøre med moduler. Så hvis du ikke kan finde lige præcis den form, som du egentlig drømmer om, er det oplagt at se på en modulsofa i velour. Så kan du nemt få din drømmesofa!

Hvis du er på udkig efter en mere praktisk sofa, så som en sovesofa, men ikke vil gå på kompromis med designet, så er en sovesofa i velour et helt oplagt valg! Her kombinerer du virkelig det funktionelle med det æstetiske.

Hvis I er en stor familie, eller du bare virkelig godt kan lide at fylde og have masser af plads, er en flyder sofa i velour måske lige noget for dig. Med en flyder sofa får du en kæmpe sofa med plads til dig og alle dine gæster.

 

Der er altså masser af forskellige former at vælge imellem, når det kommer til veloursofaer. Så det handler bare om for dig at finde ud af, hvilken slags du foretrækker.

Stilren grøn veloursofa fra Kare Design

Få lige præcis den veloursofa i den størrelse, som passer til dig

Lige som du kan få en veloursofa i lige præcis den form, der passer dig, kan du få en veloursofa i den størrelse, der passer dig.

 

Helt overordnet skal du vælge imellem, om du vil have en stor eller lille veloursofa. Hvor stor en sofa har du brug for – og ikke mindst hvad har du plads til? Disse to ting er rigtige vigtige at overveje.

 

Hvis pladsen ikke er den største, er det oplagt at vælge en 2 personers sofa i velour. Med en 2 personers sofa har du måske ikke plads til alt verdens gæster, men sådan en sofa passer ind i langt de flestes hjem.

Hvis du derimod har lidt mere plads, er det oplagt at vælge en 3 personers sofa i velour. Her får du lidt flere siddepladser, men stadig uden at sofaen fylder hele rummet.

Du kan dog også vælge at kombinere disse to sofaer, hvis du har pladsen til det, og dermed har du lige pludselig en del flere siddepladser.

 

Du skal altså ikke være bekymret for, at du ikke kan finde en veloursofa i den størrelse, du har behov for.

Orange veloursofa fra House Nordic

Der er et utal af farver at vælge imellem til din veloursofa

Nu hvor der er styr på former og størrelser, er det nu på tide at kigge på det utal af farver, der er at vælge imellem, når det kommer til veloursofaer.

 

Når det kommer til veloursofaer, er der nogle farver, der er mere klassiske end andre. Det er farver som for eksempel blå, grøn og grå, som folk ofte vælger til deres veloursofaer. Forholdsvis neutrale farver som oftest også ligger i den mørke ende af farveskalaen, når det kommer til nuancer af dem.

 

Selvom disse farver er dem, du typisk ser på veloursofaer, er det dog ikke ensbetydende med, at du skal vælge dem til din sofa.

Du kan for eksempel gå efter en veloursofa i lyserød. Eller hvad en veloursofa i gul eller orange? Ved at vælge imellem disse farver, får du et helt nyt liv ind i stuen – og det vil helt sikkert få en masse positive kommentarer fra alle, der ser den.

 

Når det kommer til veloursofaer, får farven, lige meget hvilken en du vælger, en helt anden dybde end hvis du vælger en sofa i et andet slags stof. På grund af velourens luv er det bare en helt unik farve, som du ikke ser på andre sofaer. Så hvis du er på udkig efter noget unik, er en veloursofa det helt oplagte valg for dig – og du kan heldigvis få den i stort set lige præcis den farve, du ønsker dig.

Elegant mørkeblå veloursofa fra Bloomingville

Du kan få en veloursofa i mange forskellige prisklasser!

Det er ikke nogen hemmelighed, at en sofa ikke altid er helt billig. Alle sofaer findes dog i mange forskellige prisklasser, hvilket selvfølgelig også gør sig gældende for sofaer i velour.

 

Ofte hører pris og kvalitet jo også sammen – dog skal du ikke være bange for, at du ikke kan finde en billig veloursofa af god kvalitet. Det kan sagtens lade sig gøre.

Det mest oplagte er jo at kigge efter veloursofaer på tilbud. Når der er tilbud, er der nemlig en stor chance for, at du kan finde en høj kvalitetssofa til gode penge. Det handler bare om at holde øje – og selvfølgelig slå til, når det gode tilbud endelig er der.

 

Hvis du dog er så heldig, at du har et dejligt stort budget, som du kan bruge på din kommende sofa, er mulighederne nærmest uendelig, da der så mange at vælge imellem.

 

Lige meget hvad dit budget er, skal du altså ikke være bange for, at du ikke kan finde en veloursofa. Du kan nemlig vælge imellem rigtig mange forskellige sofaer i velour, så du kan sagtens finde lige præcis den sofa, du vil have – og som passer til dit budget.

Elegant gul veloursofa fra Kare Design

Hvordan rengør jeg en sofa i velour?

En af de ting, der ofte bekymrer folk, når de hører ordet velour, er, om det ikke er svært at rengøre. Af en eller anden grund er der nemlig den myte om velour, at det nærmest er umuligt at rengøre.

 

Dette er dog heldigvis ikke sandt. Det er faktisk nemmere at pleje og vedligeholde velour, end du lige går og tror.

Velour er nemlig et overraskende slidstærkt materiale. Derfor kræver det også minimal vedligeholdelse.

 

Først og fremmest er det altid en god idé at imprægnere din sofa i velour, så sikrer du, at holdbarheden forlænges. Derudover kræver en veloursofa ikke meget mere end en støvsugning med det rigtige børstehoved en gang i mellem, og så er den sofa nærmest så god som ny.

Det er altså ikke så besværligt at have en sofa i velour – det er faktisk nemmere, end du måske lige går og tror.

 

Hvis du gerne vil vide endnu mere om rengøring af din veloursofa, så har vi faktisk lavet et helt blogindlæg bare om dette. Så kan du få endnu mere viden om dette, og dermed blive helt tryg ved at vælge en sofa i velour. Du kan finde blogindlægget om rengøring af veloursofaer lige her.

 

Vi håber, at du har fået noget mere viden om veloursofaer nu og er blevet mere overbevist om, hvorfor velour er et godt materialevalg til din sofa. Og hvis du er blevet helt vild med sofaer i velour, kan du finde hele vores udvalg af veloursofaer lige her.

Grøn veloursofa fra House Nordic


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo