LAVE PRISER ÅRET RUNDT - DET BETYDER INGEN KUNSTIGE PRISSTIGNINGER OG KUN REELLE TILBUD PÅ SIDEN - ALTID!

Guide: Sådan får du succes med dit TV-ophæng!

oprettet d. under Guides

Guide: Sådan får du succes med dit TV-ophæng!

Et ophængt TV er en elegant og moderne måde, hvorpå du kan fremvise dit TV. Du behøver ikke være nogen handyman eller handywoman for at få det op at hænge – slet ikke! Der er dog lige nogle ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med at hænge dit TV op, så derfor har vi lavet en guide fyldt med gode råd og info!

 

Vælg det rigtige ophæng til TV for dig

Det første du skal tage stilling til, er hvordan du ønsker at TV’et skal hænges op, og hvordan det skal fremstå. Vi har gjort det nemt for dig ved at inddele vores tilbehør til TV i to underkategorier TV-stander og Vægbeslag til TV-ophæng. 


De to kategorier kan godt, ved første øjekast, lyde som om det er det samme, men det er det langtfra så derfor uddyber vi dem lige kort:
 

TV-stander

TV-stander – Klik her for se udvalget!


En TV-stander er et stativ, der står på gulvet som du nemt monterer dit TV på, uden at du skal til at bore huller i væggen. Nogle af vores TV-standere kommer med hjul under foden, så du nemt kan rykke det rundt i rummet. Tilmed har de også en drejefunktion, så du slipper for at flytte det i visse tilfælde. Nogle modeller har også hylder, så du kan stille din spillekonsol eller pyntegenstande på den. For at montere TV’et skal du blot skrue monteringsstykkerne fast bag på dit TV, og så kan du hænge TV’et op på stativet – ikke så meget hokus pokus her og derfor er det ikke denne mulighed vi fokuserer på i denne guide.

 

TV-vægbeslag

 

Vægbeslag til TV-ophæng – Klik her for at se udvalget! 


Et vægophængt TV får en svævende effekt og ser yderst minimalistisk løsning, især hvis du sørger for at skjule kablerne godt med en ledningsskjuler. Flere af vores produkter her har tilmed drejefunktion, så TV’et stadig er mobilt. Denne løsning kræver lidt mere arbejde en den anden. Ved at hænge dit TV op på denne måde kommer det nemlig op at hænge på væggen, og du skal altså have gang i boremaskinen. Hvor dette måske lyder som en simpel opgave for nogle, kan den virke mindst lige så kompliceret for andre – derfor fokuserer vi på denne mulighed i guiden.

 

 

Nu kender du lidt mere til de forskellige muligheder og forhåbentlig virker det ikke for uoverskueligt!

 

Det skal du være opmærksom på inden du køber et TV-vægbeslag

Nu hvor du har valgt, hvilken løsning du vil gå med, går vi videre til nogle ting du lige skal være opmærksom på, inden du foretager købet. Der er nemlig noget der hedder ”VESA-mål” og kort fortalt, så er det afstanden der er mellem monteringshullerne bag på dit TV. Disse oplyses altid i millimeter og et eksempel kunne være 200mm X 100mm (altså 20cm X 10cm). Grunden til at du skal være opmærksom på disse, er fordi der findes et hav af forskellige TV-vægbeslag derude, og flere af dem vil ikke understøtte dit TV. Vi har gjort det meget tydeligt på hvert TV-vægbeslag hvilke VESA-mål de understøtter, så det er nemt for dig!

 

Nu har du fået den information, du skal være opmærksom på inden du køber et TV-vægbeslag, og er nu klar til at købe et. Du kan se vores udvalg ved at klikke her! 

 

En anden ting du skal være opmærksom på, er hvad den væg du ønsker at montere TV’et på, er lavet af. De hyppigste her beton, gips og mursten, og alt efter hvilken type det er, skal du bruge forskelligt udstyr. Er TV’et du ønsker at hænge op tungt, anbefaler vi at du anskaffer et TV-vægbeslag med 4 monteringspunkter, især ved gips. Dit vægbeslag kan monteres på alle typer vægge – bare rolig, det uddyber vi i næste afsnit!

 

Montering af TV-vægbeslag (fordel at være 2!)

Inder du begynder monteringsarbejdet, skal du sørge for at få målt godt op, i forhold til hvor du skal bore huller. Dette er vigtigt, for at du undgår at bore mere end højst nødvendigt, og du slipper for at skulle lappe huller – så mål godt op!

Alt efter hvilken type væg du har, skal du montere dit TV-vægbeslag på forskellige måder. Vi har derfor opdelt de 3 typer: 

 

Sådan hænger du et TV-vægbeslag op på beton
Beton er et utroligt hårdt materiale, og en almindelig boremaskine kan derfor ikke bore i det. Du skal i stedet anvende en boremaskine med slagbor. Det er ret simpelt med det rette udstyr! Når du skal bore dine huller, så kan det være en fordel at starte ud med et bor, der er lidt for lille. På den måde undgår du at få boret for store huller, og kan gradvist gå op i størrelse. Sammenlign altid dit bor med dine rawlplugs inden du borer! Når du har boret dine huller, er der egentlig bare tilbage at banke rawlplugsne i hullerne, holde TV-vægbeslaget op til og skrue det fast.


Sådan hænger du et TV-vægbeslag op på gips
Gips er lidt mere kompliceret, da det ikke er det stærkeste materiale og er tynde plader. Det er derfor vigtigt at dit TV-ikke er for tungt, da du risikerer at det falder ned, og laver grimme mærker i væggen. En anden ting du kan gøre, er at lokalisere, hvor de indvendige stolper i væggen er placeret og bore ind i dem. Dette kan du gøre ved at banke på væggen, med hånden, indtil du finder et sted, hvor det ikke lyder hult. En god ide er lige at banke efter med hånden fra gulv til loft, for at sikre sig at det der stolpen er placeret. 
Monterer du i stolpen, så er det en god ide at anvende ekspansionsbolte frem for skruer, da disse understøtter mere vægt. 
Monterer du i gipspladen, så skal du anskaffe nogle gipsskruer, da disse er beregnet til gipsvægge. 

 

Sådan hænger du et TV-vægbeslag op på mursten
Ved mursten er det lidt samme princip som ved beton. Forskellen er bare, at du sagtens kan anvende en almindelig boremaskine og almindelige bor. Mursten er nemme at bore i, nærmest for nemme. Du skal derfor være særligt opmærksom på, at du holder boremaskinen helt lige under hele boringen, da man nemt kan komme til at bore hullet for stort ellers. Når du har boret, er det samme princip med at banke rawlplugs i og skrue TV-vægbeslaget op.
Montering af TV

 

 

Nu hænger dit TV-vægbeslag solidt på væggen, og du er nu klar til at montere TV’et. Her skal du blot skrue monteringstykket/erne fast på TV’et, og så er du klar til at hænge det op på TV-vægbeslaget. For en sikkerhedsskyld, så dobbelttjek lige at det hænger på beslaget, som det skal.

 

Når dit TV hænger som det skal, kan du roligt klappe dig selv på skulderen, lægge dig i sofaen, slå benene op og nyde det nye udtryk dit TV har fået!

 

Godt arbejde!
 

Søger du inspiration til væggen? Så læs vores indlæg med 10 pinboards!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

image
image
image
Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål

Til top

Er du fra Færøerne?

Få vist priser inkl. indfortoldning, levering og færøsk moms

Shop nu
SPØRG
OS
arrow
arrow 1
Har du brug for hjælp?
logo

Hej med dig! 👋

Vi har åbent fra 8-22 alle dage, også i weekenden, så vi sidder klar til at guide dig til dit næste indretningskøb.

agent
Nicolai Østergaard clock Nogle få minutter
logo
agent
Hej 👋
agent
Vidste du at vi altid har:
✓ Åbent på chatten 8-22 alle dage
✓ Gratis fragt til døren v. køb over 499 kr.
✓ Tryghedsgaranti
✓ og prismatch? 🥳
agent
Er der noget vi kan hjælpe dig med? 😊

Nicolai Østergaard

Hej Vidste du at ...

logo